Etusivu>Ajankohtaista>Vältä vierailuja palveluasumisen yksiköihin jos olet infektio-oireinen
Rovaniemi tiedottaa

Vältä vierailuja palveluasumisen yksiköihin jos olet infektio-oireinen

12.3.2020 12:40

Hoitaja kihartaa iäkkään naisen hiuksia palvelutalossa.

Influenssakauden ja koronaviruksen vuoksi Rovaniemen kaupunki haluaa muistuttaa kuntalaisia hyvistä vierailukäytänteistä erityisesti ikäihmisten palveluasumisen yksiköissä. 

Vältä vierailuja niin kaupungin omiin palveluasumisen yksiköihin kuin yksityisiin palvelutaloihin, mikäli olet infektio-oireinen tai olet matkustanut koronaviruksen epidemia-alueella ja palannut kotimaahan alle 14 vuorokautta sitten.

Osa yksityisistä palveluasumisen yksiköistä on kieltänyt vierailut kokonaan koronavirustilanteen vuoksi. Tähän ei ole kuitenkaan nähty tarvetta kaupungin yksiköissä. 

– Tilanne Rovaniemellä on rauhallinen, joten ennaltaehkäisyksi riittää vielä vierailujen rajoittaminen, perustelee kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen. 

Toimintaohjeet, kun palaat epidemia-alueelta

Jos Suomeen palattuasi tunnet itsesi terveeksi eikä sinulla ole sairauden oireita, voit pääsääntöisesti palata työhön, kouluun tai päiväkotiin. Omaehtoista pysymistä kotona voi harkita ja työnantajan kanssa voi sopia erityisjärjestelyistä. Ajantasaisen tiedon epidemia-alueesta löydät THL:n verkkosivuilta.

Jos sinulla on tai sinulle tulee lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai sairauden tunnetta, pysy kotona.  

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä terveydenhuoltoon ensisijaisesti puhelimitse. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulle tulee hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa epidemia-alueelta poistumisesta.  

Lisää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät THL:n verkkosivuilta.

Lisätietoa koronavirustilanteesta kaupungin verkkosivuilla: rovaniemi.fi/koronavirus.