Etusivu>Ajankohtaista>Taidenäyttelyyn suoraan kotisohvaltasi!
Rovaniemi tiedottaa

Taidenäyttelyyn suoraan kotisohvaltasi!

6.5.2020 12:00

Nyt on jokaisella mahdollisuus päästä taidenäyttelyyn virtuaalisesti!

Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen lapset ovat tutkineet vuoden mittaan kotikulmia taidekasvatuksen keinoin. Tutkimusretkistä on koottu virtuaalinen kevätnäyttely Kotikulmilla.

Kotikulmilla-taidenäyttelyyn pääsee suoraan omalta kotisohvalta tai etätyöpisteeltä ohessa olevan QR-koodin tai linkin kautta. Taidenäyttelyyn on koottu lasten vuoden mittaan tekemiä taideteoksia sekä avattu lasten käyttämiä tekniikoita ja taiteen tekemisen prosesseja.

Kotikulmilla.jpg

Tällä linkillä pääset Kotikulmilla-taidenäyttelyyn.

Voit myös mennä taidenäyttelyyn kohdistamalla mobiililaitteesi QR-koodin lukijan tähän QR-koodiin:

Kotikulmilla-taidenäyttelyn alun QR-koodi.png

Idea vuoden Kotikulmilla-aiheeseen syntyi syksyllä samannimisestä Rovaniemi-viikosta, johon varhaiskasvatuksen lapset osallistuivat tekemällä ympäristötaidetapahtuma Kummaan puutarhaan Kummaa kuhinaa yhteisötaideteoksen.

Varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmissa taide- ja kulttuurikasvatuksella on selkeä asema. Rovaniemen varhaiskasvatuksessa on Satusiveltimeksi nimetty taidekasvatusmalli, joka tuo taidekasvatuksen ja taide-elämykset sinne missä alle kouluikäiset lapset viettävät suuren osan päivästä, eli varhaiskasvatukseen. Taidekasvatuksen avulla ja taidekasvatuksen kautta voi lähestyä lapsen kiinnostuksen kohteita monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Satusivellin sisältää kuvataidetta laidasta laitaan, tanssia, draamaa ja musiikkia joko yksitellen nautittuna tai sopivina satusekoituksina.