Etusivu>Ajankohtaista>Sähköisiä palveluita lapsille ja lapsiperheille 6.-12.4.2020
Rovaniemi tiedottaa

Sähköisiä palveluita lapsille ja lapsiperheille 6.-12.4.2020

3.4.2020 15:00

Koronatilanteen aikana julkaisemme viikoittain koostetta Rovaniemen kaupungin ja kolmannen sektorin lapsille ja lapsiperheille suunnatuista sähköisistä palveluista. Listalle on koottu erilaista sähköistä touhua ja toimintaa lapsille sekä tuen ja avun linkkejä vanhemmille.

Avoimen varhaiskasvatuksen sähköinen olohuone 

Maanantaista torstaihin 6.-9.4. klo 10.00-11.00.

Tervetuloa sähköiseen olohuoneeseen yhdessä lapsenne kanssa vaihtamaan perheenne kuulumisia, leikkimään ja loruttelemaan avoimen varhaiskasvatuksen väen kanssa.
Klikkaa linkkiä ja astu sisään.

Monde ON AIR: Lastenmusiikkituokio “Matkalla mummolan maisemiin”

Keskiviikkona 8.4.2020 klo 10:00 lapset ja lapsiperheet 
Musiikkimatka mummolan maisemiin - Cecilia Sitomaniemen ja Mikko Nuoralan lastenmusiikkituokio valmistelee kanssamatkustajat pääsiäistunnelmiin
Linkki live-striimaukseen Monde ON AIR - Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqIr2cEeIFJyyyIVWhyc-bA tai
Monde ON AIR - Facebook: https://www.facebook.com/MondeOnAir/ Monde ON AIR -livestream on uusi ikkunan Rovaniemen kulttuurielämään. Monde ON AIR tarjoilee kulttuurielämyksiä suoraan kotisohville. Ohjelmistoa koordinoivat yhteistyössä Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut. 

Santa’s United - salibandyseuran verkkosivun liikunnalliset videot

Liikunnallista materiaalia ja ohjeistusta omatoimiseen salibandyn ja liikkumistaitojen harjoitteluun:https://www.santasunited.fi/index.php/omatoiminen-harjoittelu/

Rovaniemen 4H-yhdistyksen etäkerhomateriaalit

Etäkerhomateriaaleja askarteluun, liikuntaan, leivontaan ja luontotehtävien pariin. Materiaalit ensisijaisesti suunnattu kerhoikäisille 6 - 12 vuotiaille, mutta vanhempien avustuksella tehtäväpankista löytyy tekemistä myös nuoremmille.Etäkerhomateriaaleja julkaistaan joka keskiviikko osoitteessa: https://rovaniemi.4h.fi/etakerho/

Rovaniemen seurakunnan sivustot ja tallenteet

Facebook-sivusto: Lasten ja perheiden Rovaniemen seurakunta
Ajankohtaista tietoa, vinkkejä lapsiperheiden arkeen
Instagram-tili: lapset_ja_perheet_roisrk

Lasten pääsiäiskirkko (tallenne): https://www.youtube.com/watch?v=K68I9h3yLXo&t=6s

Sannan ja Hennan kirkkomuskari (tallenne): https://www.youtube.com/watch?v=HcR4369Q7WA

Lapsiperheen vanhempien puhelin 
Arkipäivisin klo 10-14, p. 040 731 7987
Mitä teille kotiin kuuluu? Kaipaatko juttuseuraa? Voit soittaa meille! Puheluusi vastaavat seurakunnan lastenohjaajat. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Lastenkirkko.fi (verkkosivu)
Lastenkirkko-verkkosivu tuo iloa ja tukee lapsen hyvää elämää. Se on suunniteltu erityisesti 3-8-vuotiaille. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen.

Mannerheimin lastensuojeluliiton chat, puhelinpalvelu ja nettikirjepalvelu

Kaipaako lapsesi tai nuoresi juttuseuraa? Täältä löytyy linkit ja puhelinnumerot MLL:n lasten ja nuorten joka päivä auki olevaan puhelinpalveluun, nettikirjepalveluun ja chattiin: https://www.mll.fi/vanhemmille/toiminta-lapsiperheille/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Kaipaatko vanhempana tukea ja juttuseuraa? Täältä löytyy linkit, puhelinnumerot ja aukioloajat MLL:n vanhempainpuhelimeen ja chattiin: https://www.mll.fi/vanhemmille/toiminta-lapsiperheille/vanhempainpuhelin/

Lapin ensi- ja turvakoti ry:n vuorovaikutuskalenteri 

Sähköinen vuorovaikutuskalenteri huhtikuun jokaiselle päivälle pienten lasten ja vanhempien väliseen vuorovaikutushetkeen. Vuorovaikutuskalenterin videokipit: https://www.facebook.com/LapinEnska

Lapin ensi- ja turvakoti ry

Vauva- ja pikkulapsiperheiden avopalveluun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, kun vauvan/ taaperon uni tai oma jaksaminen pohdituttaa. Yhteydenotot voi tehdä puhelimitse numeroon 0400 814 946 / 040 124 5772 tai sähköpostitse avopalvelu@lapinensijaturvakoti.fi.

Uniohjaaja vastaa kotisivujen (www.lapinensijaturvakoti.fi) chatissa tiistaisin kello 13-15.30 ja keskiviikkoisin 12-14. Unipulmia ratkotaan myös keskiviikkona 8.4.2020 kello 17-18 olevassa Uni-illassa verkossa, jonne voi osallistua osoitteen bit.ly/osallisturyhmään kautta. Muut Uniryhmien ajankohdat huhtikuussa ovat: 22.4.2020 kello 17-18, 30.4.2020 kello 13.30-15. Näihin ryhmiin pääsee yllä mainitun osoitteen kautta.

Kotisivujen chat on avoinna myös arkisin kello 9-15, ja keskustelu- ja ajanvarauspuhelin (040 631 0122) vastaa arkisin 8-18. Kotisivujen chatin tai Keskustelu- ja ajavarauspuhelimen kautta voi ottaa yhteyttä omaan elämään liittyvissä pohdinnoissa ja haasteissa. Turvakoti on avoinna normaalisti 24/7, puh. 040 584 0021, osoite Lähteentie 5.

Perheneuvola

Puhelinpäivystys toistaiseksi ma-pe klo 8.30-11.30 (poikkeuksena keskiviikkoisin klo 8.30-10.00) sekä klo 12.30-15.30.
Päivystysnumero 040 187 9742, tarkoitettu perheille joissa alle 18- vuotiaita lapsia ja yhteistyötahoille.

Perheneuvolan työntekijät ovat edelleen tavoitettavissa myös omista puhelinnumeroista https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Perhe--ja-sosiaalipalvelut/Perheneuvola/Perheneuvolan-tyontekijat 
ja Virtu-palvelusta http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/rovaniemi/perheneuvolan-verkkoneuvonta .
Perheneuvolaan voi olla yhteydessä esim. vanhemmuuden tukemisesta, lapsen haasteellisesta käyttäytymisestä, lapseen liittyvistä huolista jne.

Lapsiperheiden kotipalvelu

Voit olla viikolla 15 puhelimitse yhteydessä numeroon  ma- pe klo 8-16 050 572 1550. 

Palvelu on tarkoitettu perheille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista tukea  arjessa selviytymisessään. Lapsiperheiden kotipalvelulla tuetaan perhettä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa vahvistamalla perheiden omia voimavaroja ja osaamista. Suunnitelmallista ja tavoitteellista työtä tehdään yhteistyössä perhettä tukevien tahojen kanssa.
Tarkempaa tietoa löydät oheisesta linkistä https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Perhe--ja-sosiaalipalvelut/Perhesosiaalityo/Lapsiperheiden-kotipalvelu.

Perheoikeudelliset palvelut

Puhelinpäivystys ma – pe klo 9 – 12 ja 13 - 15 numeroissa 040 526 8438 ja 016 322 6986.

Perheoikeudellisia palveluja on esim. lastenvalvojapalvelut eli isyyden ja äitiyden selvittäminen sekä lapsen huoltoon, asumiseen, tapaamiseen ja elatukseen liittyvät sopimusneuvottelut ja sopimusten lainvoimaiseksi vahvistaminen sekä lapsen tuettuun ja valvottuun tapaamiseen sekä valvottuun vaihtoon liittyvät järjestelyt. Perheoikeudellisiin palveluihin voi olla yhteydessä myös tilanteissa, joissa jo tehtyihin sopimuksiin tarvitaan tulkinta-apua tai muutoksia.

Sosiaalipalveluiden ohjaus- ja neuvonta

Chat-palvelu linkin kautta:
http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/rovaniemi/sosiaalipalveluiden-neuvonta

Puhelinpalvelu ma-pe klo 8-16, p. 016 322 6701. 

Sosiaalipalveluiden neuvontaan voi olla yhteydessä erilaisista mieltä askarruttavista asioista esim. jos haluat tietoa erilaisista palveluista tai etuuksista, jos mietit miten rahat riittävät, haluat keskustella elämäntilanteestasi tai jos olet huolissasi läheisestä. 

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys toimii 24/7 puhelinnumerossa 040 7266 965.

Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat kiireelliset tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä esim. kun tarvitaan lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Myös vaara- ja uhkatilanteissa sekä onnettomuuksissa voidaan tarvita sosiaalipalveluja kiireellisesti.

Lapsiystävällinenkunta_logo_Rovaniemi_pysty_rgb.jpg