Etusivu>Ajankohtaista>Rovaniemi käynnistää Kaikukortti-kokeilun: tavoitteena parantaa asukkaiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja urheilutapahtumiin sekä harrastaa liikuntaa
Rovaniemi tiedottaa

Rovaniemi käynnistää Kaikukortti-kokeilun: tavoitteena parantaa asukkaiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja urheilutapahtumiin sekä harrastaa liikuntaa

15.10.2019 10:43

Rovaniemen kaupunki käynnistää Kaikukortti-kokeilun lokakuussa. Kaikukortti on pahvinen, maksuton henkilökohtainen kortti, jonka avulla voi hankkia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Kaikukortti-verkostoon kuuluviin palveluihin. Se on tarkoitettu yli 16-vuotiaille sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille, jotka ovat niin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, että verkostoon kuuluvien palvelujen käyttö ei ole mahdollista. Kaikukortin tavoitteena on parantaa näiden nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä sekä liikuntaa ja urheilua.

Mukana yli 15 paikallista kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakohdetta
Syyskyyn 2020 loppuun kestävän kokeilun aikana Kaikukortti käy moniin Rovaniemen kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakohteisiin, kuten konsertteihin, museoihin, tanssiesityksiin, teattereihin sekä jalkapallo, jääkiekko ja lentopallopeleihin ja uimahalliin. Rovaniemen Kaikukortti-verkostossa on yli 15 rovaniemeläistä kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakohdetta. Kaikukortilla voi hankkia myös kansalaisopiston ja Musiikkoulu Pop Upin kurssipaikkoja. Kaikukorttia jakavat useat Rovaniemen kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä kaupungin nuorisopalvelut. Lisäksi korttia jakavat Rovaniemen seurakunta, Rovaniemen Neuvokas, Nuorten Ystävät, Vamos Rovaniemi ja Lapin sairaanhoitopiiri.  

Toimintamalli edistää asukkaiden hyvinvointia ja toimijoiden välistä yhteistyötä
Toimintamalli tuo mukanaan konkreettisia rakenteita sosiaali- ja terveysalan sekä eri palveluntuottajien väliseen yhteistoimintaan ja edistää asukkaiden hyvinvointia. Kulttuuri-, urheilu- ja liikuntapalvelujen tuottajille Kaikukortti on keino tavoittaa uusia yleisöjä ja madaltaa osallistumisen kynnyksiä. Sosiaali- ja terveysalalle Kaikukortti on uusi ja helppokäyttöinen työkalu esimerkiksi sosiaaliseen kuntoutukseen. Sote-työntekijä voi lähteä asiakkaan kanssa esimerkiksi konserttiin, sillä asiakkaan Kaikukortin lisäksi Kaikukortin toimintamalliin kuuluu myös yhteisön Kaikukortti.

 

Lisätietoa Kaikukortista löydät kulttuuripalveluiden verkkosivuilta.