Etusivu>Ajankohtaista>Rovaniemen taidemuseo avasi Tee se itse ja Piristy -tehtäväpankin
Rovaniemi tiedottaa

Rovaniemen taidemuseo avasi Tee se itse ja Piristy -tehtäväpankin

27.3.2020 14:44

Lapset maalaavat sormiväreillä.

Rovaniemen taidemuseo on avannut kuva-arkistoon uuden tehtäväpankin Tee se itse ja Piristy (TsiP), josta löytyy tehtäviä ja vinkkejä miten kuva-arkistoa voi hyödyntää koulujen etäopetuksessa tai ihan omaksi iloksi. Tehtävät on lajiteltu helppouden mukaan: helpot, vähän haastetta ja vaativat. Kevään aikana TsiP-sivua päivitetään ja tehtäviä tulee lisää koko ajan. 

Kuva-arkisto sisältää kuvia Rovaniemen taidemuseon Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman taideteoksista. Tehtäväpankki löytyy taidemuseo.rovaniemi.fi etusivulta Taidepajat kuvakkeen alta.

TsiP-tehtävät on suunniteltu siten, että niitä pystyy tekemään niillä välineillä ja tarvikkeilla mitä on helposti saatavilla. Tehtävissä on tarkat ohjeet mitä on tarkoitus tehdä ja millä tarvikkeilla, joistakin löytyy myös pieni ohjevideo. Tehtävät perustuvat kuva-arkiston taideteoksiin ja osassa on lyhyt esittely taiteilijasta ja teoksesta mikä liittyy tehtävään. 

Rovaniemen taidemuseo haluaa olla mukana piristämässä meidän kaikkien arkea ja antaa vinkkejä mitä kotona voi tehdä lasten kanssa. TsiP toimii myös mainiosti opettajille vinkkivarastona, kun he miettivät etätehtäviä oppilaille. Tähän ajankohtaan sopii hyvin Mummojen muisto-tehtävä, jossa pyydetään soittamaan isovanhemmalle, sukulaiselle tai tuttavalle. Sukulaista pyydetään kertomaan hauska muisto lapsuudesta. Tapahtuma piirretään ja kuva lähetetään kertojalle takaisin. Tehtävän takana on Kari Cavénin taideteos Mummojen muisto.

Tehtäväpankin tehtävät on suunnitellut museolehtori Kaija Kähkönen yhteistyössä amanuenssi Tanja Tuovilan kanssa.