Etusivu>Ajankohtaista>Rovaniemen kaupunginkirjasto aloittaa poikkeukselliset lainaustoiminnot maanantaina 11.5.2020
Rovaniemi tiedottaa

Rovaniemen kaupunginkirjasto aloittaa poikkeukselliset lainaustoiminnot maanantaina 11.5.2020

7.5.2020 10:00

Varausten nouto ja lainaus aloitetaan maanantaina 11.5.2020 Rovaniemen pääkirjaston pääaulassa. Tila on auki asiakkaille noutopisteenä arkisin klo 10 - 15.

kirjastofb.jpg

Valtioneuvoston ja AVI:n ohjeistusten mukaisesti Rovaniemen kaupunginkirjaston muut kuin lainaustoiminnan kannalta välttämättömät tilat tulee pitää suljettuina 31.5. saakka. Kirjastossa oleskelu, kirjojen etsiminen hyllyistä, lehtien luku, tietokoneiden tai kopiokoneiden käyttö ei ole mahdollista ennen kesäkuuta. 

Huolehdithan Rovaniemen kaupunginkirjaston aulassa asioidessasi että: 

  • Pidät huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta
  • Huomioi muut asiakkaat sekä kulkusuunta asioidessasi
  • Älä tule sairaana kirjastoon.

Tee varaus verkkokirjastossa ja nouda varaamasi aineistot saatuasi siitä ilmoituksen.

Verkkokirjasto on osoitteessa: https://lapinkirjasto.finna.fi/ Jos tarvitset apua verkkokirjaston käytössä, ota yhteyttä numeroon 050 3151485 arkisin klo 9 - 15.

Lainat voi myös jättää pääovella olevaan palautusluukkuun ja henkilökunta huolehtii palauttamisesta. Lainojen palautusten kanssa ei ole kiirettä, koska kaikkien lainojen eräpäivä on siirretty 8.6.2020 saakka. Muut kirjastopalvelut otetaan käyttöön sitä mukaa kun rajoituksia lievennetään ja henkilökunnan lomautukset päättyvät. Tällöin selvitämme myös palveluiden avaamista lähi- ja kyläkirjastoissa sekä kirjastoautoissa.

Myös muiden Lapin kirjastojen lainaustoiminta avautuu vähitellen. Tarkemmat kuntakohtaiset tiedot löydät kunnan verkkosivulta tai https://lapinkirjasto.finna.fi/ -palvelusta. 

Huomioithan muut asiakkaat ja pidät turvavälin aulatilassa sekä palautusluukulla.