Etusivu>Ajankohtaista>Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli: kaupunginjohtajaksi hakeneiden soveltuvuusarvioinnit, vastaus sote-raporttiin ja brändityön konseptivaihe
Rovaniemi tiedottaa

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli: kaupunginjohtajaksi hakeneiden soveltuvuusarvioinnit, vastaus sote-raporttiin ja brändityön konseptivaihe

25.11.2019 18:45

Jätkänkynttiläsillan kynttiläkruunut, taustalla vaaramaisema.

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 25.11. kaupunginjohtajan virkaa hakeneiden soveltuvuusarviointien tuloksia ja merkitsi ne tiedokseen. Soveltuvuusarviointi tehtiin Ari Alatossavalle, Jarmo Pienimäelle, Jaakko Rantsille ja Ulla-Kirsikka Vainiolle.

Kaupunginhallitus päätti puheenjohtaja Liisa Ansalan esityksen mukaisesti, että haastattelutyöryhmä päättää valtuustoryhmien haastatteluihin lähetettävät hakijat. Työryhmä kokoontuu keskiviikkona 27.11.

Kaupunginvaltuuston on tarkoitus valita uusi kaupunginjohtaja 9.12.

Vastaus sote-raporttiluonnokseen

Kaupunginhallitus käsitteli sosiaali- ja terveysministeriölle annettavaa vastausta koskien kuntien roolia sote-palveluiden tuottajina. Raporttiluonnokseen on toivottu esimerkiksi näkemyksiä neljän erilaisen tuottamismallin vaikutuksista mm. kunnan ja maakunnan rooliin sekä nykyisten palveluntuottajien näkökulmasta.

Kaupunginhallitus päätti antaa kaupunginjohtajalle valtuuden muokata lausuntoa joidenkin arvioiden osalta (malli 4) esitettyä neutraalimmaksi tai positiivisemmaksi. Malli 4 koskee kunnan mahdollisuutta tuottaa palveluja maakunnan kanssa tehtävän sopimuksen perusteella.

Hallitusohjelman mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa kootaan sosiaali- ja terveyspalveluiden (sekä pelastustoimen) järjestämisvastuu kuntaa suuremmille itsehallinnollisille alueille, maakunnille.

Kaupunkibrändin uudistaminen etenee

Kaupunginhallitus käsitteli brändityön tilannetta ja hyväksyi työn etenemisen esitellyn konseptin pohjalta.

Brändikonsepti sisältää muun muassa linjauksen kaupungin identiteetistä ja arvomaailmasta. Lisäksi se määrittelee brändihierarkian sekä brändiviestinnän perusteet. Konseptiin perustuva varsinainen brändikirja on tavoitteena tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään alkuvuonna 2020.

Tavoitteena on luoda kaikkia rovaniemeläisiä ja vierailijoita yhtenäisellä tavalla puhutteleva brändi, jonka avulla elinvoimaisen arktisen pääkaupungin vetovoima ja pitovoima kasvavat entisestään.