Etusivu>Ajankohtaista>Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli: Hallintosääntö ja johtajavirat
Rovaniemi tiedottaa

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli: Hallintosääntö ja johtajavirat

4.12.2019 13:30

Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt 4.12. esityksestään uudeksi hallintosäännöksi. Hallintosääntö on kunnan hallinnon ja toiminnan keskeinen ohjausväline, jonka sisältöä määrittelee kuntalaki.

Hallintosääntöesitys on laadittu laadittu kaupunginvaltuuston 11.11. tekemän organisaatiouudistusta koskevan päätöksen mukaisesti. Siinä määrätään muun muassa toimielimistä, johtamisesta, toimivallasta ja sen jaosta, taloudesta ja valvonnasta, valtuuston toiminnasta ja kokouksista sekä muiden toimielinten kokouksista ja päätöksenteko- ja hallintomenettelystä.

- Hallintosääntö tarkentaa esimerkiksi kaupunkikonsernin johtamista ja omistajapolitiikkaa sekä uusien perustettavien toimielinten, eli hallituksen ja lautakuntien alaisten jaostojen tehtäviä. Sivistys- ja perusturvalautakunnan alaisuuteen perustetaan uusi lapsiperhejaosto. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että jaoston tehtäväkenttää laajennetaan koskemaan myös rovaniemeläisten nuorten asioita, koska ne ovat erityisesti herättäneet huolta viime aikoina. Siihen, kuka päättää palveluverkoista, hallitus palaa helmikuun loppuun mennessä ja teemme asiasta valtuustolle uuden perustellun esityksen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala sanoo. 

Kaupunginhallitus äänesti  hallintosääntöasiassa kylien kehittämisjaoston valintatavasta ja tilajaoston kokoonpanosta.

Kaupunginvaltuusto käsittelee hallintosääntöä 9.12. ja sen on tarkoitus astua voimaan 1.1.2020. 

Johtajaviroista päätetään 16.12.

Kaupunginhallitus päätti lähettää vielä uudelleen valmisteluun organisaatiouudistukseen liittyvien uusien johtavirkojen perustamisen ja täyttämisen. Kaupunginhallituksen tavoitteena on päättää asiasta 16.12.

Uuteen organisaatioon on tarkoitus perustaa muun muassa sivistys- ja hyvinvointipalvelujen sekä elinvoimapalvelujen toimialajohtajien virat.

Kaupunginhallitus on jo aiemmin päättänyt lakkauttaa teknisten palvelujen, sivistyspalvelujen ja perusturvapalveluiden toimialajohtajien sekä elinvoimajohtajan ja kehitysjohtajan virat.