Etusivu>Ajankohtaista>Rovaniemellä varaudutaan ohjaamaan potilaita tilapäisesti Sodankylän hyvinvointikeskukseen
Rovaniemi tiedottaa

Rovaniemellä varaudutaan ohjaamaan potilaita tilapäisesti Sodankylän hyvinvointikeskukseen

4.3.2020 9:52

terveyskeskus.jpg

Rovaniemen kaupunki varautuu ohjaamaan tarvittaessa potilaita hoidettavaksi Sodankylän hyvinvointikeskukseen. Ensisijaisesti Sodankylään ohjataan Rovaniemen terveyskeskukseen siirtoa odottavia potilaita Lapin keskussairaalan päivystyksestä, mutta tarvittaessa myös osastoilta. 

Kuntoutussairaalan potilaspaikat ovat olleet täynnä ja käytännössä osastoilla on hoidettu potilaita myös tilapäisillä lisäpaikoilla. Kuntoutussairaalan henkilöstötilanne ei kuitenkaan mahdollista jatkuvaa ylipaikkatilannetta ja tässä tilanteessa on päädytty ostamaan tarvittaessa Sodankylän hyvinvointikeskuksesta 6 vuodeosastopaikkaa.

Paikkojen ruuhkautumiseen vaikuttaa osaltaan Lapin keskussairaalan potilaspaikkojen vähentyminen alkuvuodesta. 

 

Alueellinen yhteistyö toimii sujuvasti

Kyse on varautumisesta ja tilapäisestä ratkaisusta. Potilaspaikkojen määrää tarkastellaan päivittäin. Asiakkaiden mahdollisimman sujuvan hoidon takaamiseksi Sodankylään siirretyt ja mahdollisesti siirrettävät potilaat pyritään hoitamaan kotiuttamiseen asti Sodankylässä. 

– On hyvä, että voimme tällaisessa tilanteessa turvautua alueelliseen yhteistyöhön. Uskon, että kuntalaisiltakin löytyy ymmärrystä tässä tilanteessa, sillä tärkeintä on nyt turvata joustavasti tarvittava hoito, kertoo palvelualuepäällikkö Johanna Lohtander Rovaniemen kaupungilta. 

Toistaiseksi potilaita ei ole vielä ollut tarvetta ohjata Sodankylään, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin.