Etusivu>Ajankohtaista>Nopeusrajoituksia lasketaan Rovaniemen ydinkeskustan alueella – tavoitteena lisätä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta
Rovaniemi tiedottaa

Nopeusrajoituksia lasketaan Rovaniemen ydinkeskustan alueella – tavoitteena lisätä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta

21.1.2020 10:00

lapinkävijäntie.jpg

Rovaniemen kaupungin keskustan alueella lasketaan nopeusrajoituksia. Jatkossa ydinkeskustan alueella nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa ja keskustan kehällä 40 kilometriä tunnissa.

Liikennemerkkien asennustyöt on aloitettu viikolla 3 ja kaikki merkit on todennäköisesti saatu vaihdettua tammikuun loppuun mennessä. 

Tavoitteena lisätä merkittävästi kävelyä ja pyöräilyä vuoteen 2030 mennessä

Kaupunginhallitus on vuonna 2016 hyväksynyt kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelman, johon ydinkeskustan nopeusrajoitusten laskeminen perustuu. Kaupungin tavoitteena on lisätä merkittävästi kävelyä ja pyöräilyä vuoteen 2030 mennessä.

Korkeat ajonopeudet ovat kehittämisohjelman mukaan yleisin asukkaiden esille nostama liikenneturvallisuusongelma ja eniten turvattomuutta aiheuttava tekijä. Tutkimusten perusteella jalankulkijan kuoleman todennäköisyys kasvaa yli kaksinkertaisesti törmäysnopeuden kasvaessa 30 kilometristä tunnissa 40 kilometriin tunnissa. Taajama-alueiden liikenteen rahoittaminen parantaa myös koettua turvallisuutta ja elinympäristön viihtyisyyttä.

Rovaniemen kävelyn ja pyöräilyn kehittämisohjelma on kokonaisuudessaan luettavissa kaupungin verkkosivuilla.

 

Tiedostot