Etusivu>Ajankohtaista>Napapiirin monitoimitalon suunnittelun hankinta keskeytetään – rakentamiseen vuoden aikalisä
Rovaniemi tiedottaa

Napapiirin monitoimitalon suunnittelun hankinta keskeytetään – rakentamiseen vuoden aikalisä

23.12.2019 10:00

Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n hallitus on päättänyt keskeyttää Napapiirin monitoimitalon suunnittelun hankintaan liittyvän kilpailutuksen. 

Kilpailutus keskeytetään, koska hankesuunnitelmassakin on esitetty lisätutkimustarpeita Nivavaaran alakoulun osalle  mahdollisen korjaustarpeen määrittämiseksi. Jo tässä vaiheessa on selvää, että alakoulussa on normaalia peruskorjaustarvetta, jota ei ole huomioitu suunnittelu- ja rakennuttajakonsulttipalveluiden kilpailuttamisessa.

Nivavaaran ala-asteen kiinteistöön  on tehty alustava kuntoarvio, jonka huomioon ottaminen ja tarkentaminen osana monitoimitalon suunnittelua halutaan varmistaa uudella kilpailutuksella.

Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt  Oy kilpailuttaa hankkeen suunnittelijat uudestaan, kun alakoulun korjaustarve on selvitetty tarkemmin. Kilpailutukseen osallistuneille, koulujen henkilökunnalle sekä huoltajille on tiedotettu kilpailutuksen keskeytyksestä.

Aikatauluun vuosi lisää

Kilpailutuksen keskeytys viivästyttää monitoimitalon valmistumista noin vuodella. Rakennushankkeen on tarkoitus valmistua elokuussa 2023.

“Vuoden aikalisä on tässä vaiheessa hyvä ottaa. Viivästys ei nosta kaupungille tulevia vuokrakustannuksia, vaan paremmalla suunnittelutyöllä on mahdollista saada aikaan säästöjä”, toteaa Rovaniemen kaupungin sivistyspalveluiden toimialajohtaja ja rakennushankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Antti Lassila.

Hankesuunnitteluvaiheen suunnitelmat on tehty tiiviissä yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa. Näiden suunnitelmien pohjalta jatketaan käyttäjien kanssa yhteistyössä suunnittelua. Yhdessä suunnitellen saadaan toimiva, lapsia ja kaikkia muita käyttäjiä palveleva monitoimitalo. 

Saarenkylän alueella toimii tällä hetkellä Syväsenvaaran, Saaren ja Nivavaaran alakoulut sekä Napapiirin yläaste. Palveluverkon uudistamisesta on päätetty vuonna 2018. Tilainvestointien valmistuttua alueella jatkaa Saaren koulu sekä Nivavaaran ja Napapiirin yhtenäiskoulu, jonka yhteyteen rakennetaan tilat myös esiopetukselle.