Ajankohtaista

Minimani haluaa hypermarketin Rovaniemen Lampelaan – kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi viikolla

23.10.2018

Liikkeen koko on alkuvaiheessa 10 000 kerrosneliömetriä ja se voi myöhemmin laajentua.

lampelaminimani.jpgMinimanille varattava tontti sijaitsee Lampelankadun varrella.
Rovaniemen kaupunginhallitus saa 29.10. käsiteltäväkseen tontinvaraussopimuksen, jonka tarkoitus on mahdollistaa hypermarketin rakentaminen Rovaniemen Lampelaan.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki varaa omistamansa tontin Minimani Yhtiöt Oy:lle. Tontti on tarkoitus vuokrata varaajalle. Tontti sijaitsee vasta valmistuneen Lampelankadun varrella osoitteessa Lampelankatu 3.

Liikkeen koko on alkuvaiheessa 10 000 kerrosneliömetriä ja se voi myöhemmin laajentua. Kaava mahdollistaa yhteensä 20 000 kerrosneliömetrin kokoisen kaupan suuryksikön rakentamisen.

Kyseessä on ensimmäinen merkittävä tontinvaraussopimus uudelle Lampelan alueelle, jonne Rovaniemen kaupunki tavoittelee monipuolista rakentamista: asuntoja, kauppaa ja toimitiloja.

Kaupunginjohtaja Lotvonen näkee Minimanin hankkeen vauhdittavan Lampelan alueen uudistumista ja rakentumista. Muitakin kyselyitä alueen tonteista on tullut, joten yritykset ovat selkeästi kiinnostumassa alueesta, hän sanoo.

Noin 35 hehtaarin kokoinen Lampela rajautuu rautatien, Nelostien ja Prisman väliseen kolmioon. Vanha teollisuus- ja varastoalue sai keväällä 2017 uuden asemakaavan, jonka myötä alueen ilme muuttuu. Kaupunki tukee nopeaa rakentamista alueelle.

Lampelan sijainti on erittäin keskeinen sekä asumisen että kaupan kannalta. Alueelle pääsee kätevästi nelostietä pitkin sekä etelästä että pohjoisesta. Lisäksi lentokentälle, bussiasemalle ja rautatieasemalle on nopeat yhteydet.

Kaupunginhallitus aloittaa kokouksessaan myös vuoden 2019 talousarvion käsittelyn. Kokouksen koko esityslista löytyy kaupungin verkkosivuilta