Etusivu>Palvelut>Uutisointi>Kesätapahtumia Rovaniemellä 2019
 • Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Uutisointi

Kesätapahtumia Rovaniemellä 2019

14.6.2019 8:00

Rovaniemen kesä on täynnä kivaa tekemistä ja monenlaisia tapahtumia. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi festarit, museot, markkinat tai vaikkapa retkeily luontopoluilla? Katso tästä menovinkkejä kesä-, heinä- ja elokuulle. Ajantasaiset tiedot löytyvät tapahtumien omilta sivuilta.

pukki ja tonttu kalassa.jpg

Koko kesän ajan

Arctic Art and Design Summer -taidenäyttely Valtakadulla ja Arctic City -hotellissa 14.6.–15.9. Lisätiedot.

Musiikkivartti keskiviikkoisin Rovaniemen kirkossa klo 17.30. Musiikkivartti on kirkkomuusikoiden toteuttama pieni elävän musiikin hetki kirkossa kesäkeskiviikkoisin. Ilta jatkuu Kirkkolammen rannassa n. klo 18.45. Siellä vietetään vapaamuotoinen laulujen, musisoinnin ja pienten puheiden ilta. Lisätiedot.

Tiekirkko Rovaniemen kirkko on avoinna 1.9. asti joka päivä klo 9–21 ja paikalla on kirkon opas. Lisätiedot.

Ounasvaaran kesätekemistä: kesäkelkkarata, maisemahissi, Bike Park, perheen pienimmille suunnatut alamäkiautoilu ja dirt-pyöräily sekä frisbeegolfrata. Alueelta löytyy myös Santa Claus Golf -golfkenttä. Keskus on avoinna 3.8. asti ma–la klo 12–19 ja 6.–31.8. ti–to klo 15–19 ja la klo 12–19. Sunnuntaisin ja sateella hissi on suljettu. Lisätiedot.

Rovaniemen kirjastojen kesätapahtumia

Lapin metsämuseo, Metsämuseontie 7
Avoinna ke–la klo 11–17
Lapin Metsämuseo kertoo tarinaa Lapin suurten savottojen aikakaudesta 1870-luvulta lähtien aina metsätöiden koneellistumiseen saakka 1960-70-luvuille. Metsäiseltä museoalueelta löytyy aitoja savottakämppiä, metsätyövälineitä, uittokalustoa ja metsätyökoneita. Lisätiedot.

Rovaniemen kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4
Avoinna ti–su klo 11–17
Rovaniemen kotiseutumuseon rauhallinen ja arvokas kulttuuriympäristö sijaitsee Kemijoen varrella 3,5 km kaupungin keskustasta. Museoalueella pääsee tutustumaan vauraan rovaniemeläisen talon elämään. Runsas esineistö ja lähes 20 rakennusta edustavat 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun talonpoikaiskulttuuria. Lisätiedot. 

Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6
Avoinna ma–pe klo 9–8, la-su 10–16
Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Lisätiedot. 

Arktikum tiedekeskus ja museo, Pohjoisranta 4
Avoinna joka päivä klo 10–18.
Näe maailma arktisin silmin. Arktikumin tiedekeskuksessa ja museossa esitellään pohjoista luontoa, kulttuuria ja historiaa. Lisätiedot. 

Korundi, Lapinkävijäntie 4
Avoinna ti–su klo 11–18, ma suljettu. TaideTorstaisin klo 11–20 näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy klo 18-20. Kulttuuritalo Korundi on Rovaniemen merkittävimpiä kulttuurikohteita. Rakennuksessa toimivat Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri. Korundin näyttelyissä pohjoinen nykytaide hämmästyttää ja ihastuttaa. Talon oma Jenny Antti Wihurin rahaston kokoelma on yksi Suomen hienoimmista nykytaidekokoelmista, jonka lisäksi esillä on vaihtuvia näyttelyitä. Lisätiedot. 

Arktikum, Kulttuuritalo Korundi ja Tiedekeskus Pilke kutsuvat perheet kylään tänä kesänä edullisesti koko perheen kulttuuripassilla. Kulttuuripassin hinnat: Aikuiset 20 €, opisk., eläkel. 15 €, lapset 7-15 v. 10 €. Voimassa 7 vrk. Perhepassi 50 € (2 aik. + kaikki saman perheen lapset). Voimassa 31.8. asti. Myynnissä Rovaniemen matkailuneuvonnassa sekä Korundissa, Arktikumissa ja Pilkkeessä. Passi on perhekohtainen ja voimassa 7 päivää.

Museokortilla museoihin. Kaikki Rovaniemen museokortti-museot. 

Kesällä on kiva retkeillä ja patikoida luonnossa yksin, kaverin kanssa tai vaikka koko perheellä. Luontopalvelu Etiäinen on retkeilyopas verkossa ja kirjana. Etiäinen johdattaa sinut Rovaniemen alueen retkeilykohteisiin, vaellusreiteille ja parhaille harrastuspaikoille. Oppaasta löytyvät retkeilyreitit, luontopolut, laavut, kodat, tornit sekä mm. keskustan erilaiset kulttuurikohteet. Lisätiedot. Jos mieluummin haluat käyttää kirjaa, niin Etiäistä myy Palvelupiste Osviitta Kauppakeskus Rinteenkulmassa hintaan 15 €.

Luontoretkellä_AT_Koivusaaren luontopolku.jpg
 

Heinäkuussa

Perjantai–lauantai 12.–13.7. 
Iskelmäkesä 2019, Ounaspaviljonki
Ovet auki molempina päivinä klo 17–01. Ikäraja K-18. Luvassa on kaksi ikimuistoista kesäiltaa täynnä kaupunkifestivaalin tunnelmaa ja suomalaisten suosikkiartistit livenä. Lisätiedot.

Lauantai 20.7.
Rovaniemi City Run ja Lapland Marathon, Pohjanhovin ranta ja Jätkänpatsas
Rovaniemi City Run kävellään, hölkätään tai juostaan. Reitti kiertelee Kemijoen ja Ounasjoen suistojen varrella. Reitti on tasainen ja kierroksen mitta on 10/10,55 km. Ohjelmassa on maraton, puolimaraton, kymppi ja lasten juoksu. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.
 
Perjantai–lauantai 26.–27.7. 
Rock in the City -festivaali, Ounaspaviljonki
Ovet auki klo 16 alkaen. Ikäraja K-18. Aikuisyleisölle suunnatun festivaalin tähtinä nähdään mm. Sonata Arctica, Stratovarius ja Marko Hietala. Lisätiedot. 

Lauantai 27.7. 
Kirjastopiknik, pääkirjaston piha (sateen sattuessa sisällä) 
Klo 11-15. Työpajoja, satutunti, lukubileet, omatoimikirppis, piknik omilla eväillä, kirjastoauto. Lisätiedot. 

Terassi_Rovaniemi_web-3 720.jpg

Elokuussa

Perjantai–lauantai 9.–10.8.
Simerock, Ounaspaviljonki
Pohjoisen suurin rockfestari on suomalaisen popkulttuurin läpileikkaus. Ikärajaton. Lisätiedot.

Perjantai–sunnuntai 16.–18.8. 
Rovaniemen Wanhat Markkinat, Vanha tori ja Jätkänpuisto
Perinteisiä käsitöitä ja muuta myytävää, erilaisia esiintyjiä ja kilpailuja sekä näkemisen arvoista viihykettä. Tapahtumasta saatavat tuotot menevät vuosittain valittavalle hyväntekeväisyyskohteelle. Käteistä kannattaa varata mukaan, sillä kaikilla kojuilla ei ole korttipäätettä.
Aukioloajat:
Alue ja ohjelmat
pe klo 12–20, la klo 10–20, su 10–20
Kojumyyjät ja kauppiaat ovat paikalla
pe 12–18, la 10–18, su 10–18
Lisätiedot. 
 
Perjantai–lauantai 16.–18.8. 
Arctic Tour Esteratsastuksen GP-kisat, Mäntyvaaran ravirata
Lauantaina 17.8. ratsastetaan pääluokkana Arctic Trophy 2019 ja sunnuntaina 18.8. Suomen kansallisen pääsarjan LähiTapiola Grand Prix:n osakilpailu. Pääluokat alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina klo 13. Kilpailuluokkia on kaikkina päivinä aamusta iltapäivään asti. 
Sisäänpääsy on maksuton. Alueella on hyvät ravintolapalvelut ja VIP-kortteja kolmen ruokalajin kattaukseen voi ostaa paikan päältä sekä ennakkoon. Perheen pienimmille on myös keppihevosrata ym.
 
Perjantai 30.8. 
Likimarkkinat, Lordin aukio. 
Rovaniemen alueen yrittäjien markkinat.