Etusivu>Ajankohtaista>Kaupunkikiinteistöt esittää kaupungintalon peruskorjauksen siirtämistä kaupungin vastuulle
Rovaniemi tiedottaa

Kaupunkikiinteistöt esittää kaupungintalon peruskorjauksen siirtämistä kaupungin vastuulle

4.2.2020 17:15

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee 10.2.2020 kokouksessaan kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelmaa. Rovaniemen kaupunkikiinteistöt Oy on pyytänyt, että hanke palautetaan kaupungin omaksi toiminnaksi. Kaupunkikiinteistöjen mukaan hanke pystyttäisiin toteuttamaan nopeammin, mikäli sen toteuttamisvastuu siirretään takaisin kaupungille. 

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää hallitukselle, että kaupunki toteuttaisi hankkeen itse ja että hankkeelle palkattaisiin projektipäällikkö. Tilajaosto toimisi hankkeen ohjausryhmänä.

"Rovaniemen kaupunkikiinteistöjen hallituksen esittämä huoli yhtiön resursseista  kaupungintalon korjaukseen  ja aikataulun riskeistä on syytä ottaa vakavasti. Toisaalta on järkevää olla hajottamatta Aalto-keskuksen kiinteistökokonaisuutta eri toimijoiden vastuulle", toteaa kaupunginjohtaja Lotvonen.

Johtajavalintoja koskevat oikaisuvaatimukset

Kaupunginhallitus käsittelee oikaisuvaatimuksia, jotka on tehty sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtajan viran perustamista koskevasta päätöksestä sekä johtajien virkasuhteita koskevista päätöksistä. 

Kaupunginjohtaja esittää, että sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialan toimialajohtajan viran perustamista koskeva oikaisuvaatimus hyväksyttäisiin sillä perusteella, että oikaisuvaatimuksen kohteena oleva päätös on ollut lainvastainen. Lisäksi Antti Lassilan ja Riitta Erolan virkasuhteita koskevat oikaisuvaatimukset esitetään hylättäväksi, koska oikaisuvaatimusten kohteena olevissa päätöksissä ei ole laillisuusvirheitä.

Organisaatiomuutoksen toimeenpano jatkuu 

Kaupunginhallitus jatkaa organisaatiomuutoksen toimeenpanoa nimeämällä lapsiperhe- ja nuorisoasioiden jaoston jäsenet. Jaosto on sivistyslautakunnan ja perusturvalautakunnan yhteinen ja se vastaa muun muassa lasten ja nuorten palveluiden toimialarajat ylittävästä kehittämisestä.

Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toimintasääntöjen muuttamista uuden organisaation mukaiseksi. Esityksen mukaan kaupunginhallitus sekä perusturva-, elinvoima- ja sivistyslautakunnat saisivat nimetä neuvostoihin kukin yhden jäsenen.

Muutoksia luottamushenkilöpaikkoihin

Anja Joensuu (kesk.) on pyytänyt eroa kaupunginvaltuuston jäsenyydestä sekä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän REDU:n tarkastuslautakunnan varajäsenen tehtävästä. Sakke Rantala (kesk.) on pyytänyt puolestaan eroa REDU:n hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Muutoksia on tulossa myös hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaostoon, sillä Eemeli Kajulan (sd.) ja Heikki Porasen (kok.) tilalle tulee valita uudet jäsenet. Kajula ei voi toimia tehtävässä, koska hän on myös tarkastuslautakunnan jäsen. Poranen toimii tarkastuslautakunnan varajäsenenä.