Etusivu>Ajankohtaista>Kaupunginjohtaja Lotvonen: Marttiini on lappilainen brändi, jonka toivomme säilyvän Rovaniemellä
Rovaniemi tiedottaa

Kaupunginjohtaja Lotvonen: Marttiini on lappilainen brändi, jonka toivomme säilyvän Rovaniemellä

21.2.2020 13:24

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Rovaniemen kaupunki on kartoittanut tuotanto- ja toimitiloja Marttiinin puukkotehtaalle. 

– Puukkotehtaan yt-neuvotteluiden tiedote tammikuun lopussa hätkähdytti ja olin välittömästi yhteydessä yhtiön johtoon uusien paikallisten ratkaisujen löytämiseksi, kertoo Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.

Marttiinin puukkotehtaan henkilöstö otti kaupungin johtoon yhteyttä helmikuun alussa, pyytäen kaupunkia tukemaan eri tavoin tehtaan säilymistä Rovaniemellä. Yhtiön yt-neuvotteluissa yhtenä vaihtoehtona on tuotannon siirtäminen Vääksyyn, jossa Rapalalla on vapaata tehdastilaa. Yhtiön työntekijät eivät ilmoituksensa mukaan ole halukkaita muuttamaan Vääksyyn.

Rovaniemen kaupunki lupasi osaltaan kartoittaa tuotanto- ja toimitiloja puukkotehtaalle. 

– Rovaniemen Markkinakiinteistö Oy:n ja yksityisten tilakartoitusta on nyt tehty ja meillä on tarjota vaihtoehtoja Rapalalle jatkoneuvotteluiden pohjaksi, Lotvonen sanoo. Tiloja on jo alustavasti katselmoitu yhtiön toimesta.

Lotvonen tapasi torstaina Marttiinin ja Rapalan johtoa vedoten vahvasti ratkaisujen avoimeen ja perusteltuun päätöksentekoon. Hän esitti myös toiveensa voida keskustella ratkaisuista Rapalan ylimmän johdon kanssa lähiaikoina. 

Tärkeä osa paikallista brändiä

– Marttiinin puukkotehdas on ollut osa Rovaniemeä jo yli 90 vuoden ajan. Heidän puukonvalmistukseen liittyvä tietotaitonsa on tärkeä osa arktisen osaamisen kokonaisuutta, jota haluamme täällä Rovaniemellä vaalia, Lotvonen perustelee.

Puukot valmistetaan pitkälti käsityönä, paikallisten ammattilaisten voimin. Puukkotehdas työllistää tällä hetkellä noin 40 rovaniemeläistä. Myös työpaikkojen säilyminen paikkakunnalla on kaupungille tärkeää.

– Toivomme todella, että yhteiseen ratkaisuun uusien toimitilojen osalta päästään, Lotvonen lisää.