Etusivu>Ajankohtaista>Kaupunginhallitus käsitteli: talousarviomuutokset, kaupunginjohtajahaku ja yhtenäiskoulun jatkosuunnittelu
Rovaniemi tiedottaa

Kaupunginhallitus käsitteli: talousarviomuutokset, kaupunginjohtajahaku ja yhtenäiskoulun jatkosuunnittelu

2.9.2019 19:20

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli 2.9. kokouksessaan vuoden 2019 talousarvioon tehtäviä muutoksia. Muutostarpeita kaupungin talouteen aiheuttavat muun muassa koko maan täsmentyneet veroennusteet, toimintamenojen kasvu ja ennakoitua suuremmat poistot. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle esityksen mukaisia talousarviomuutoksia, joiden myötä kaupungin toimintakate heikkenee - 372 miljoonaan euroon ja vuosikate - 12 miljoonaan euroon. Tuloslaskelman alijäämä kasvaa - 31 miljoonaan euroon.

Kaupunginhallitus esittää määräaikaisen kaupunginjohtajan palkkaamista


Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan uuden kaupunginjohtajan viran täyttämistä.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunginjohtajan virka täytettäisiin kuuden vuoden määräajaksi. Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusehdoista ja määräaikaisuudesta päättää kaupunginvaltuusto 9.9.2019. Määräaikaisen kaupunginjohtajan rekrytointi edellyttää kaupunginvaltuustolta hallintosäännön muutosta.

- Rovaniemi on niin houkutteleva kaupunki, että saamme varmasti hyviä hakijoita tehtävän määräaikaisuudesta huolimatta. Kuusi vuotta on hyvä aika näyttää kyntensä kaupungin kehittämisessä ja elinvoiman vahvistamisessa. Mikään ei estä hakemasta jatkokaudelle ensimmäisen määräaikaisuuden jälkeen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala toteaa.

Kaupunginjohtajan virka on tarkoitus julistaa haettavaksi ajalle 10.9.-10.10.2019. Tavoitteena on, että valtuusto valitsisi uuden kaupunginjohtajan 9.12.2019.

Nykyinen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen siirtyy eläkkeelle 1.9.2020 alkaen.

Nivavaaran-Napapiirin yhtenäiskoulun jatkosuunnittelu

Kaupunginhallitus käsitteli Nivavaaran-Napapiirin kouluhankkeen jatkosuunnittelua ja hankkeen lisäystä ensi vuoden talousarvioon ja vuosien 2021-2021 taloussuunnitelmaan. Kaupunginhallitus päätti lähettää asian vielä uudelleen valmisteltavaksi.

- Nivavaaran-Napapiirin kouluhanke on konsernille merkittävä kouluinvestointi. Kaupunginhallitus haluaa varmistaa, että ennen hankeen eteenpäinviemistä sen suunnittelu ja rakentamisen vaihtoehdot on selvitetty riittävän hyvin, Liisa Ansala kertoo.

Koulutuslautakunta on hyväksynyt 27.6.2019 Saarenkylän alueen hankesuunnitelman, Nivavaaran-Napapiirin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman uudisrakennuksen, Nivavaaran koulun muutostöiden sekä piha-alueen osalta. Myös vapaa-ajanlautakunta on hyväksynyt hankesuunnitelman. Koulutuslautakunnan 5.4.2018 hyväksymän palveluverkkoselvityksen mukaisesti alueella jatkaa 2-sarjainen Saaren alakoulu ja 4+6-sarjainen Nivavaaran-Napapiirin yhtenäiskoulu.

9. kaupunginosan asemakaavamuutos etenee valtuustoon


Kaupungihallitus päätti lisäksi, että 9. kaupunginosan Teollisuus-, Halli- ja Lampelankadun ympäristön asemakaavamuutos viedään valtuuston hyväksyttäväksi. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on muuttaa alue palvelemaan paremmin kaupallista toimintaa, johon Teollisuuskylän ja Eteläkeskuksen toiminnot ovat viime vuosina suuntautuneet.

Asemakaavamuutoksen ehdotusvaiheen kuuleminen järjestettiin 24.6.-23.7.2019, jossa voimassa oleva asemakaava, asemakaavan muutosehdotus ja tonttijako sekä muut kaava-asiakirjat pidettiin julkisesti nähtävillä. Nähtävillä olon aikana muutosehdotuksesta ei jätetty muistutuksia.