Etusivu>Ajankohtaista>Kaupunginhallitus käsitteli: katsaukset koronavirustilanteeseen ja tulvavarautumiseen sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston merkittävä lahjoitus taidemuseolle
Rovaniemi tiedottaa

Kaupunginhallitus käsitteli: katsaukset koronavirustilanteeseen ja tulvavarautumiseen sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston merkittävä lahjoitus taidemuseolle

27.4.2020 16:10

Kulttuuritalo Korundin sisäänkäynti rakennuksen sisäpihalla.
Rovaniemen kaupunginhallitus kokoontui 27.4. iltakouluun ja varsinaiseen kokoukseen. Hallitus kuuli katsaukset sekä koronavirustilanteesta että loppukeväälle odotettavaan tulvaan varautumisesta. Rovaniemellä varaudutaan ennätystulvaan toukokuun lopussa.

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan muun muassa Anni-Sofia Sihvon eronpyyntöä tarkastuslautakunnan jäsenyydestä ja kaupunginvaltuuston varajäsenyydestä. Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Sihvolle myönnetään ero 15.6. alkaen molemmista toimielimistä.

Merkittävä 63 teoksen lahjoitus taidemuseolle

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on lahjoittanut Rovaniemen kaupungille merkittävän kokoelman suomalaista nykytaidetta. Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan lahjoituksen, joka sisältää 63 taideteosta 41 taiteilijalta. Lahjoituksen arvo on noin 330 000 euroa.

Taideteokset liitetään osaksi Rovaniemen taidemuseon Jenny ja Antti Wihurin rahaston nimeä kantavaa kokoelmaa. Taidemuseon ja rahaston yhteinen taival alkoi vuonna 1986, kun rahaston lahjoittamalle 500 teoksen taidekokoelmalle perustettiin taidemuseo Rovaniemelle.

Kokoelmassa on nyt lähes 3400 teosta ja se on yksi Suomen hienoimmista nykytaidekokoelmista. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma on seurannut suomalaisen taiteen kehitystä 40-luvulta tähän päivään. Jo maineikkaiden taiteilijoiden ohella kokoelmaan hankitaan nuorten, lahjakkaiden taiteilijoiden teoksia. Taiteen muuttuminen ja uudet menetelmät näkyvät kokoelmassa.

Kokoelman teoksia on esillä Rovaniemen taidemuseon näyttelyissä vaihtuvina kokonaisuuksina. Uusia lahjoitettuja teoksia nähdään mm. tulevissa näyttelyissä Korundissa.