Etusivu>Ajankohtaista>Kaupunginhallitus käsitteli: Toimielinten kokoonpanot valtuuston päätettäväksi
Rovaniemi tiedottaa

Kaupunginhallitus käsitteli: Toimielinten kokoonpanot valtuuston päätettäväksi

13.1.2020 17:00

Rovaniemen kaupunginhallitus käsitteli vuoden 2020 ensimmäisessä kokouksessaan muun muassa organisaatiouudistuksen toimeenpanoa ja kasvuohjelman toteutumista. 

 

Organisaatiouudistuksen ollessa kokonaisuudistus, kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle, että kaikkien nykyisten toimielinten toimikausi päättyy 20.1.2020. Valtuusto valitsee siten kaikki toimielimet uudelleen kokouksessaan 20.1. Uusien toimielinten toimikausi on 20.1.2020-31.5.2021. Päätös syntyi Sanna Karhun (kesk.) esityksestä ja Juhani Juuruspolven (kok.) ja Kalervo Björkbackan (ps.) kannattamana. 

 

Rovaniemen kaupungin uusi organisaatio on tullut voimaan 1.1.2020. Organisaatiouudistuksen myötä tekninen lautakunta, koulutuslautakunta, vapaa-ajan lautakunta, liikelaitoksen johtokunta ja aluelautakunnat lakkaavat. Uusia toimielimiä ovat elinvoimalautakunta ja sivistyslautakunta. Jatkavia toimielimiä ovat perusturvalautakunta, ympäristölautakunta, tarkastuslautakunta, keskusvaalilautakunta ja kaupunginhallitus sekä valtuuston vaalilautakunta. 

 

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan myös elinvoimapalveluiden sekä sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialojen alle muodostettavia palvelualueita. Hallitus päätti, että uudet palvelualueet muodostetaan noudattaen soveltuvin osin aiempaa palvelualuejakoa. Päätös on voimassa siihen asti, kunnes kaupunginhallitus päättää palvelualuejaosta lautakuntien esityksestä vuoden 2020 aikana.

 

Tilapalvelukeskuksen päällikkövalinta ja kasvuohjelman vuoden 2019 raportointi

 

Tilapalvelukeskuksen päällikön toistaiseksi voimassa olevaan virkaan kaupunginhallitus päätti siirtää entisen Tilaliikelaitoksen johtajan Pekka Latvalan. Kaupunginhallitus merkitsi tiedokseen entisen teknisen toimialan johtaja Martti Anttilan eläköitymisen 1.7.2020 alkaen. Kaupunginhallitus päätti lisäksi, että Anttila laatii suunnitelman tilapalveluiden ja kiinteistönhuollon tulevaisuuteen liittyen toiminnan ja talouden uudistamisohjelman mukaisesti.

 

Kaupunginhallitus palautti Rovaniemen kasvuohjelman raportoinnin vuodelta 2019 vielä uudelleen valmisteluun Sanna Karhun (kesk.) esityksestä ja ryhmien puheenjohtajien kannattamana. Kaupunginhallitus haluaa, että raporttia tiivistetään ja selkeytetään ja että siihen otetaan mukaan konserninäkökulma sekä työllisyystilastot.  

 

Strategiaan perustuvaan ohjelmaan (2018-2020) on kirjattu kirjattu keskeiset elinvoimaa lisäävät toimenpiteet, joiden toteuttamisesta vastaa kaupunki. Vuoden 2019 raportin mukaan elinkeinoelämän tilanne Rovaniemellä on kokonaisuutena hyvä; rakentaminen on jatkunut vilkkaana, työllisyys on kehittynyt hyvin ja matkailu on jatkanut vahvaa kasvuaan.