Etusivu>Ajankohtaista>Kaupunginhallitus käsittelee: kaupunginjohtajahakijoiden soveltuvuusarvioinnin tulokset ja kaupungin brändikonsepti
Rovaniemi tiedottaa

Kaupunginhallitus käsittelee: kaupunginjohtajahakijoiden soveltuvuusarvioinnin tulokset ja kaupungin brändikonsepti

19.11.2019 16:30

Ilmakuva kaupungin keskustasta yöaikaan otettuna. Kuvituskuva.

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee 25.11.2019 kokouksessaan kaupunginjohtajan virkaa hakeneiden soveltuvuusarviointien tulokset. Haastattelutyöryhmä haastatteli virkaa hakeneet henkilöt 4.-8.11. Haastatteluiden pohjalta Ari Alatossava, Jarmo Pienimäki, Jaakko Rantsi ja Ulla-Kirsikka Vainio päätettiin lähettää MercuriUrvalin toteuttamaan soveltuvuusarviointiin. 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala esittää, että kaupunginhallitus valtuuttaisi haastattelutyöryhmän päättämään valtuustoryhmien haastatteluihin lähetettävistä hakijoista.

Kaupunkibrändin uudistaminen etenee 

Rovaniemen kaupunkibrändiä uudistetaan kuluvan syksyn ja talven aikana. Tavoitteena on luoda kaikkia rovaniemeläisiä ja vierailijoita yhtenäisellä tavalla puhutteleva brändi, jonka avulla elinvoimaisen arktisen pääkaupungin vetovoima ja pitovoima kasvavat entisestään.

Työ on edennyt konseptointivaiheeseen ja brändikonsepti tuodaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Brändikonsepti sisältää muun muassa linjauksen kaupungin identiteetistä ja arvomaailmasta. Lisäksi se määrittelee brändihierarkian sekä brändiviestinnän perusteet. Konseptiin perustuva varsinainen brändikirja on tavoitteena tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään alkuvuonna 2020.

Brändityö pohjautuu Rovaniemen vahvuuksiin, olemassa oleviin brändeihin ja kaupunkistrategiaan sekä laajaan osallisuuteen. Työhön ovat päässeet vaikuttamaan kaupungin asukkaat, henkilöstö, yrittäjät, matkailutoimijat ja muut sidosryhmät. Syksyllä ja alkutalvella julkaistuihin kyselyihin on tullut noin 2000 vastausta. Seuraava asukaskysely avautuu joulukuussa 2019. Kyselyjen lisäksi projektissa on jalkauduttu asukkaiden pariin niin kaupungin keskustassa kuin kylissä. 

Lue kaupunginhallituksen esityslista kokonaisuudessaan tästä.