Etusivu>Ajankohtaista>Ensimmäisestä anonyymistä rekrytoinnista hyvät kokemukset Rovaniemellä
Rovaniemi tiedottaa

Ensimmäisestä anonyymistä rekrytoinnista hyvät kokemukset Rovaniemellä

6.2.2020 15:14

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääsali, eli Aalto-sali.

Rovaniemen kaupungin ensimmäinen anonyymi rekrytointi on nyt toteutettu. Anonyymin rekrytoinnin tuloksena kirjastonhoitajaksi valittiin humanististen tieteiden kandidaatti Esko Nousiainen Kemistä.

- Anonyymi rekrytointi oli minulle hieno oppimiskokemus. Rekrytointi on äärimmäisen tärkeä osa toiminnan organisointia ja kehittämistä, joten uudet tavat toimia ovat tervetulleita ja kokeilemisen arvioisia. Osallistuin anonyymin rekrytoinnin pilotin kaikkiin vaiheisiin ja koen, että toimintatapa on tärkeä osa tulevaisuuden rekrytointityötä, summasi palvelualuepäällikkö Merja Tervo

Hakijoilta kysyttiin haastattelun yhteydessä heidän kokemuksiaan anonyymistä rekrytoinnista. Saadun palautteen mukaan hakijat pitivät menetelmää hyvänä ja mielenkiintoisena tapana toimia. Osa haastatelluista kertoi, että rekrytoinnin anonyymiys vaikutti heidän päätökseensä hakea tehtävää. Kaupungin arvion mukaan tehtävään saatiin tavanomaista enemmän hakemuksia.

Kokeilu jatkuu – myös tutkimusyhteistyötä tulossa

- Anonyymin rekrytoinnin kokeilun alku on ollut lupaava ja osoittaa aiheen tärkeyden. Aihe kiinnostaa myös tutkijoita, sillä Lapin ja Tampereen yliopistojen tutkijat ovat ehdottaneet aiheeseen liittyvää tutkimusyhteistyötä. Kokeilua tullaan jatkamaan eri toimialoilla ja organisaatiotasoilla kevään aikana, henkilöstöjohtaja Antti Määttä toteaa.

YTT, tutkijatohtori Heikki Huilaja Lapin yliopistosta tutkii Rovaniemen kaupungin rekrytointikäytäntöä Anonyymi rekrytointi. Muuttuuko käsitys työhön sopivuudesta? -tutkimushankkeen puitteissa keväällä 2020.

- Tutkimuskiinnostus rekrytointeja kohtaan on selvästi kasvamassa, ja yksi erityinen mielenkiinnon kohde on anonyymi rekrytointi. Siinä nousevat esiin tärkeät kysymykset ihmisten työhön sopivuudesta ja työelämän tasavertaisuudesta, Heikki Huilaja toteaa.