Rovaniemen sijainti ja kulkuyhteydet

 

Rovaniemeltä on matkaa Helsinkiin linnuntietä 706 kilometriä. Lento Helsinkiin kestää reilun tunnin ja reittiä lentävät Finnair ja Norwegian usealla päivittäisellä vuorolla. Junamatka taittuu nopeimmillaan noin kahdeksassa tunnissa. Kukoistavan matkailun ansiosta Rovaniemelle on hyvät kulkuyhteydet ja paikkakunnalle lennetään suoraan monista ulkomaisista suurkaupungeista.

Lue lisää Rovaniemestä kaupunkina ja asuinpaikkana Valloittava Rovaniemi -oppaasta.

 

Työllisyys Rovaniemellä

 

Vaikka Rovaniemi on tunnettu matkailusta, myös rakentaminen, teollisuus ja logistiikka ovat alueen elinkeinorakenteen tukipilareita. Muita merkittäviä aloja ovat palveluala, kaupan ala ja teknologiapalvelut. Rovaniemellä satsataan parhaillaan erityisesti konesalitalouden ja luonnonvaratalouden kehittämiseen.

Lue lisää Rovaniemellä työllistävistä aloista ja yrityksistä Valoittava Rovaniemi –oppaasta.

 

Opiskelu Rovaniemellä

 

Koulutustarjonta on Rovaniemellä monipuolista. Lapin yliopistosta valmistuu taiteen, muotoilun, kasvatustieteen, oikeustieteen ja yhteiskuntatieteen kandidaatteja, maistereita ja tohtoreita. Lapin ammattikorkeakoulussa voi opiskella muun muassa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi, sairaanhoitajaksi, liikunnanohjaajaksi, agrologiksi ja restonomiksi. Lisäksi Rovaniemellä sijaitsevat Lapin ammattiopisto, Rovaniemen maatalousoppilaitos sekä Santasport Lapin urheiluopisto.

Kiinnostaako opiskelu Rovaniemellä? Lue lisää Rovaniemen opiskelumahdollisuuksista Valoittava Rovaniemi –oppaasta.

 

Kansainvälisyys Rovaniemellä

 

Rovaniemi on pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen toiseksi kansainvälisin matkailukohde. Lapin jylhät maisemat, joulupukki ja revontulet houkuttelevat kansainvälistä mediaa sekä elokuva- ja televisiotuotantoja alueelle vuodesta toiseen. Myös rovaniemeläiset yritykset tekevät aktiivisesti kansainvälistä kauppaa ja hakevat kasvua määrätietoisesti Suomen rajojen ulkopuolelta.

Lue lisää kansainvälisyyden kasvavasta merkityksestä Valoittava Rovaniemi –oppaasta.