Ajankohtaista
Ohjaamo-Rovaniemi-banneri.jpgApua työhön ja työnhakuun Rovaniemen Nuorten Ohjaamosta
Vastuullinen-kesäduuni-2017.jpgVastuullinen kesäduuni kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan 14-29- vuotiaille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.
Kesäduuni-rollo.jpgPikaduuni-palvelun avulla voit ansaita lisätienestiä ja vastaavasti löytää tekijän pienille työsuorituksille. Tutustu lisää pikaduuniin! 
Kesätyöpaikkoja Rovaniemellä

Rovaniemen kaupungin kesätyöt 2017: http://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Nuti/Ohjaamo-/Nuorten-kesatyot-2017

Rovaniemen seurakunnan kesätyöt 2017:http://www.rovaniemenseurakunta.fi/avoimet_tyopaikat/kesatyot_2017/

Metsähallitus kesätyöt 2017:http://www.metsa.fi/harjoittelu-ja-kesatyot

Duunitori- Kesätyöt Rovaniemellä:https://www.facebook.com/kesatyot.rovaniemella/?fref=ts

Kesätöitä Motonetissä ja AD Varaosamaailmassa: http://www.motonet.fi/fi/sivut/kesatyo

Kesätöitä Lidlistä: https://duunitori.fi/tyoelama/lidl-kesatyo-tiedote/

Napapiirin Energia ja Vesi Oy: http://www.neve.fi/Napapiirin-Energia-ja-Vesi/Yrityksemme/NEVE-Oy/Avoimet-tyopaikat

Päivitetty 23.1.2017 

Kesätyöt

Kesätyöpaikkaa kannattaa alkaa etsimään hyvissä ajoin, kuitenkin jo viimeistään vuoden vaihteen jälkeen.  Kesätöitä voit etsiä netistä, te-palveluista, lehdistä tai vaikkapa ihan kyselemällä suoraan sukulaisten ja tuttujen kautta. Paikallisilla yrityksillä käynnistyvät kesätyöpaikka haut jo usein vuoden vaihteen jälkeen. Yrityksien nettisivuilla voi täyttää suoraan sähköisen hakulomakkeen, johon kannattaa tutustua ja täyttää lomake huolellisesti. Paikallisiin yrityksiin, liikkeisiin, kauppoihin voi myös mennä kyselemään suoraan työpaikkaa. Kasvokkain työpaikan kysely tuottaa usein hyvää tulosta, näin osoitat reippaalla asenteella sinnikkyyttä ja halua löytää kesätöitä. Kesätöitä voi ja kannattaa hakea useasta eri paikasta. Usein kesätyöpaikat poikivat lisätöitä, hyvä työntekijä erottuu joukosta ja töitä saattaa tarjoutua myös seuraavallekin kesälle tai iltaisin ja viikonloppuisin. 

Kunnat ja kuntayhtymät työllistävät kesäisin kymmeniä tuhansia nuoria. Varsinkin suuremmilla yrityksillä on yleensä nettisivuillaan sähköinen hakulomake, joka kannattaa täyttää huolellisesti. Kesätöistä ilmoitellaan myös paljon sosiaalisessa mediassa erilaisilla sivuistoilla. 

Useilla kaupungeilla on käytössä myös niin sanottu kesätyöseteli, joka on tarkoitettu työnantajalle tueksi nuoren palkkaukseen. Lisätietoa kesätyösetelistä voit tiedustella esimerkiksi oman kuntasi nuorisopalveluista tai työ- ja elinkeinotoimistosta.

Kesätöitä vartenkin tarvitaan verokortti. 16 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille verokortti tulee automaattisesti kotiin aina vuoden alussa. Opiskelijoille ja koululaisille, joiden tulot ovat aikaisemmin olleet vähäiset, lähetetään portaikkoverokortti, jossa veroprosentti kasvaa sitä mukaa kun tuloja kertyy. Veroprosentti on 0, jos tulot ovat korkeintaan 1210 euroa vuodessa. Sen yli menevästä tienestistä maksetaan veroja. 

Kesätöitä on tarjolla myös ulkomailla. Löydät alta linkeistä tahoja jotka tarjoavat kesätöitä mm. Pohjoismaissa sekä Yhdysvalloissa.