Rovaniemen kaupunki tarjoaa kesätöitä nuorille

Jos sinulla on kysyttävää nuorten kesätöihin liittyen, ota yhteyttä Ohjaamon kesätyökoordinaattoriin p. 040 173 4155 tai kesatyot@rovaniemi.fi

viiva.png

Kesätyöseteliä voi vielä hakea

Poikkeusoloista johtuen elinvoimalautakunta on päättänyt, että kesätyösetelin voivat saada 2003-2004 syntyneiden lisäksi myös 2002 syntyneet nuoret. Rovaniemen kaupungin kesätyöseteleitä voi hakea 30.6.2020 asti. Hakukelpoisia ovat 2002–2004 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Seteli myönnetään kaikille hakukriteerit täyttävälle ja seteliä uuden hakuajan puitteissa hakeneille nuorille. Hakulomake löytyy osoitteesta www.rovaniemi.fi/rekry -> Nuorten kesätyöseteli -> Hae työpaikkaa -> Kirjaudu tai Uusi hakija

 

Koronan vaikutukset kaupungin kesätyöpaikkoihin

Koronapandemiasta ja sen aiheuttamasta epävarmuudesta johtuen suurinta osaa kaupungin yksiköissä suunnitelluista kesätyöpaikoista ei voida toteuttaa. Muutamat jäljellä olevat kesätyöpaikat ovat kahden viikon mittaisia aikaisemmin ilmoitetun kuukauden sijasta. Kaupungin paikkoja hakeneista nuorista on arvottu voittajat. Nuoriin, joiden kohdalla kesätyöpaikka toteutuu, otetaan yhteyttä touko-kesäkuun vaihteessa. Mikäli nuori ottaa paikan vastaan, mitätöityy hänen kesätyösetelinsä.

Kaikille Rovaniemen kaupungin varsinaisessa kesätyöhaussa ja jälkihaussa hakeneille on lähetetty kesätyöseteli. Kannustamme olemaan rohkeasti yhteydessä yrityksiin ja kyselemään kesätyöpaikkoja. Kesätyösetelin voi hyödyntää myös 4H-yrittäjyyden tai kevytyrittäjyyden kautta. Kesäyrittäjyydestä lisätietoa saa Rovaniemen 4H-yhdistykseltä. 

 

Rovaniemen kaupungin kesätyöt nuorille

Rovaniemen kaupunki tarjoaa vuosittain nuorille kesätöitä kaupungin omissa yksiköissä sekä tukee nuorten oma-aloitteista kesätyönhakua kesätyösetelillä. Vuonna 2020 kesätyötukeen ovat oikeutettuja vuosina 2002, 2003 ja 2004 syntyneet koululaiset, opiskelijat tai opiskelunsa aloittavat nuoret. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ei voida myöntää kaupungin kesätyötukea.

Kesätyöseteliä ja kaupungin kesätyöpaikkaa haetaan Kuntarekryn kautta.

Kaupungin paikkoihin nuoret valitaan hakijoiden joukosta arpomalla. Työpäivän pituus on 6 h.

Kesätyösetelin voi hyödyntää kesätyössä muulla työnantajalla kuin kaupungilla. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, säätiö tai seurakunta. Työnantajalla pitää olla Y-tunnus. Työnantajan ei tarvitse olla rovaniemeläinen.


Kesäyrittäjyys

Kesätyösetelin voi käyttää myös yrittäjyystoimintaan. Voit perustaa oman 4H-yrityksen tai pyörittää jo olemassa olevaa 4H-yritystäsi. Voit toimia myös kevytyrittäjänä tai yrittäjänä. Kesäyrittäjäksi aikovan tulee hakea kesätyöseteliä ja osallistua Rovaniemen 4H-yhdistyksen järjestämälle yrityskurssille, joka tarjoaa eväät yritystoiminnan käynnistämiseen. Kevytyrittäjyydestä kiinnostuneille järjestetään lisäksi erillinen opastus. Kesätyöseteli myönnetään sen jälkeen, kun nuori on tehnyt työtä yrittäjänä vähintään 60 tuntia, tienannut vähintään 80 euroa ja laatinut raportin yritystoiminnastaan. Yrityksen voi perustaa myös nuorten ryhmä. 


Avoimia kesätyöpaikkoja


Lisätietoa kesätöistä antaa kesätyökoordinaattorimme. Hänet tavoitat numerosta 040 173 4155 ja sähköpostitse kesatyot@rovaniemi.fi.viiva.png

   

 

kesätyöt 2020 eka juliste.png