Ilmoittautuminen lasten kesäleireille 10.4.-10.5.2019
Lasten kesäleireille SITOVA ILMOITTAUTUMINEN 10.4.-10.5. sähköisen varauspalvelun kautta https://resurssivaraus.rovaniemi.fi/kurssit/haku  (Leirit löytyvät tapahtumalistasta nimellä: lasten kesäleiri 1 ja lasten kesäleiri 2.)
Lasten kesäleirit 2019

Lasten kesäleirit v. 2007-2011 syntyneille lapsille järjestetään 3.-6.6.2019 (Leiri 1) ja 10.-13.6.2019 (Leiri 2) Leirikarin leirikeskuksessa. Leirit ovat ns. yöleirejä maanantaista torstaihin.
 
Leirin toteutuksesta vastaa Rovalan Nuoret ry. Leirin ohjaajina toimivat koulutetut iltapäivätoiminnan ohjaajat sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Ohjelmassa on mukavaa ja monipuolista tekemistä pelien, leikkien, kädentaitojen ja seikkailun parissa.
 
Ensimmäiselle leirille mahtuu 35 lasta, toiselle 30. Leiripaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leireille on yhteiskuljetus Rovaniemen linja-autoasemalta, josta lähtö tapahtuu maanantaina klo 9:00. Paluukuljetus on samaan paikkaan torstaina klo 15:30.
 
Majoitus on Leirikarin päärakennuksessa 6-10 hengen huoneissa (kerrossängyt). Mukaan on otettava makuupussi tai kaksi lakanaa ja tyynyliina sekä peseytymisvälineet. Ilmoittautuneille lähetetään toukokuun aikana sähköpostitse leirikirje, jossa on kerrottu tarkemmin mm. muista mukaan tarvittavista varusteista, huomioon otettavista asioista sekä leirin ohjelmasta.
 
Leirin hinta on 70€/lapsi. Lasku lähetetään ilmoittautumisessa annettuun osoitteeseen. Hinta sisältää täysihoidon (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala), ohjelman, ryhmätapaturmavakuutuksen matkojen ja leirin ajan sekä kuljetukset.
 
Lisätiedot: rauno.savela@rovaniemi.fi / 0405511361 (ma-pe klo 8-16).
 
Leirikarin kotisivu:
https://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Nuti/Nuorisopalvelut/Muut-nuorisopalvelut/Leirikeskus-Leirikari

 
Nuorisopalveluiden kesän loma-ajantoiminta

LASTEN LIIKENNEPUISTO

Lasten liikennepuisto (Miehentie 12) on avoinna 5.6.-31.7.2019 arkipäivisin klo 9.00-15.00. Sadekelillä puisto on suljettu. Liikennepuistossa on tarjolla alle 13-vuotiaille tarkoitettua maksutonta kesätoimintaa polkuautoilun, liikennekasvatuksen ja ulkopelien/-toimintojen merkeissä. Luvassa on myös teemapäiviä. Puiston ohjaajina toimivat nuorisopalveluiden työntekijät sekä kesätyöntekijät. Puistossa noudatetaan liikennepuiston sääntöjä. Lapset ovat puistossa huoltajiensa tai ryhmänohjaajiensa vastuulla. Kävijöitä palvelee puiston aukioloaikoina nuorten 4H-yrittäjien kesäkahvila, josta voi edullisesti ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa. Tervetuloa viihtymään vaikka koko perheen voimin. Yhteistyökumppaneina ovat NeVe ja Rovaniemen 4H.

Lisätiedot ja liikennepuiston ajankohtaiset uutiset Facebookissa: @rovaniemenliikennepuisto. Lisätietoja sähköpostitse: rauno.savela@rovaniemi.fi


PERHONSIDONTAKURSSI

Maksuton perhonsidontakurssi Monden nuorisokeskuksessa 2.-3.7. klo 12.00-17.00. Kurssi on suunnattu 13-16-vuotiaille ja se sopii sekä vasta-alkajille että perhonsidontaa jo hieman harrastaneille nuorille. Kurssilla on kaksi tasoryhmää ja mukaan mahtuu max. 15 nuorta. Perusvälineet ja tarvikkeet ovat valmiina, mutta myös omia tarvikkeita voi ottaa mukaan. Kurssin toteuttaa nuorisopalveluiden kanssa yhteistyössä Rovaniemen seudun Perhokalastajat ry.

Sitovat ilmoittautumiset 17.6. mennessä sähköpostitse: rauno.savela@rovaniemi.fi Ilmoita nimesi ja ikäsi, sekä kerro oletko vasta-alkaja vai perhonsidontaa jo harrastanut nuori.


KOIRALEIRI

Maksuton koiraleiri Monden nuorisokeskuksessa 23.-24.7. Leiri on jaettu aikataulullisesti kahteen ikäryhmään: 8-12-vuotiaille klo 12.00-14.00 ja 13-17-vuotiaille klo 15.00-17.00.

Mukaan mahtuu enintään 8 nuorta+koiraa/ryhmä. Teemoina 23.7. ovat koiran käsittely, oppiminen ja eleet sekä 24.7. koiran aktivointi, yhteinen tekeminen ja koiran näyttelykäyttäytyminen. Mukaan otettavan koiran on oltava oma tuttu koira, joka on tottunut muihin koiriin ja ihmisiin. Koira ei saa olla vihainen muille koirille, eikä ihmisille ja koiralla on oltava rokotukset voimassa. Leirille voi tarvittaessa osallistujan mukaan tulla max. yksi aikuinen.

Sitovat ilmoittautumiset koiraleirille 15.7. mennessä sähköpostitse: matleena.kerola@rovaniemi Ilmoita nimesi, ikäsi ja koirasi rotu. Leirin vetäjinä ovat Heidi Ranta (eläinpalvelu Messi) ja Matleena Kerola.


PUISTOBREAKING

Maksuton breaking kurssi Monden nuorisokeskuksessa 8.-9.7. & 11.-12.7. klo 12-16.

Kurssi on suunnattu 15-29-vuotiaille. Kurssille mahtuu 15 nuorta.

Kurssilla on käytössä sekä sisä- että ulkotilat, joita hyödynnetään säästä ja käsiteltävästä teemasta riippuen. Ensimmäinen kokoontuminen maanantaina 8.7. nuorisokeskus Monden salissa Pohjolankatu 6:ssa kello 12.

Breaking (breakdance) on New Yorkista lähtöisin oleva alkuperäinen katutanssi (streetdance). Puisto Breaking Workshopissa harjoitellaan lajin tekniikoita (top-rocking, uprocking, footworking, backrocking, freezes & powermoves) monipuolisesti musiikkiin yhdistettynä. Tehdään myös sarjoja eli rutiineja, erilaisia pari- ja ryhmä- sekä luovuus- ja mielikuvaharjoituksia. Tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa tapaa tanssia, oppien samalla ilmaisusta, sekä huomata yhdessä tekemisen ja tanssikulttuurin tuoma innostus. Puiston nurmialue mahdollistaa kurssilla rennon meiningin lisäksi akrobatian monipuolisen harjoittelun. Kurssin vetäjinä ovat Katukulttuuriyhdistys Transcendent ry:n ohjaajat.

Sitovat ilmoittautumiset 1.7. mennessä sähköpostitse: transcendentry@gmail.com  

 
ELOKUVALEIRI

Maksuton elokuvaleiri Monden nuorisokeskuksessa 15.-19.7 klo 16.00-21.00. Leiri on tarkoitettu 16-29-vuotiaille. Leirillä tutustutaan elokuvan tekemiseen alusta loppuun: käsikirjoitus, juoni, valmistelu, kuvausympäristö, henkilöt, kuvaus ja tekniikat, editointi ja julkaisu. Kurssi on suunnattu vasta-alkajille, joten et tarvitse elokuvan tekemisestä aikaisempaa kokemusta. Kurssi järjestetään yhteistyössä Lapin Yliopiston audiovisuaalisen linjan kanssa.

Sitovat ilmoittautumiset 10.7. mennessä sähköpostitse: lari.kananen@rovaniemi.fi


PELILEIRI

Maksuton pelileiri Monden nuorisokeskuksessa 5.-7.6. Leiri on yli 13-vuotiaille tarkoitettu yön yli kestävä tapahtuma. jossa on luvassa rentoa pelailua, yhdessäoloa sekä seikkailuja pelikehityksen maailmassa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tornion nuorisotoimen kanssa. Leirin tarkempi aikataulu julkaistaan toukokuussa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostitse: olli.kaukiainen@rovaniemi.fi

 
SUMMER IS OVER! Lan-party

Maksuton SUMMER IS OVER – Lan Party Monden nuorisokeskuksessa 2.-4.8. Lanit on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille. Tapahtuma alkaa pe klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina klo 10.00. Pelipaikkoja on rajoitettu määrä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen avautuu kesäkuussa, seuraa tiedotteita somessa @monderollo.

 
MOOTTORIPAJA

Nuorten kauan odottama Moottoripajatoiminta alkaa Rovaniemellä kaupungin Nuorisopalveluiden ja Rovaniemen Seurakunnan yhteistyönä. Palvelu on suunnattu 13-29-vuotiaille nuorille. Avajaiset pidetään 7.5. klo 15 alkaen Moottoripajalla, joka sijaitsee keskuskentän eteläpäädyn tallissa. Käynti Urheilukadun puolelta. Avajaisissa on tarjolla kakkukahvit ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kolme 20€:n arvoista lahjakorttia Motonetiin. Tervetuloa!

Avajaisten jälkeen Moottoripaja on avoinna ti-ke klo 12-20. Kesä ja heinäkuun aukioloajat ovat ma-ti 12-20. Moottoripajatoiminnan ideana on tarjota nuorille toimiva, turvallinen, valvottu ja hyvin varusteltu paikka kunnostaa ja huoltaa pienmoottoriajoneuvoja (mopot, skootterit ja moottoripyörät) sekä esim. polkupyörät. Ohjaajina toimivat Nuorisopalveluiden ja Seurakunnan nuoriso-ohjaajat. Pajalle saadaan myös vierailijoita erilaisten teemojen puitteissa (Poliisi, autokoulut, Liikenneturva jne.). Toiminta on nuorille maksutonta. Seuraa toimintaa somessa: @moottoripaja_rovaniemi. 

Loma-ajan toiminta

Nuorisopalvelut järjestää rovaniemeläisille lapsille ja nuorille toimintaa myös kesäisin sekä koulujen loma-aikoina.

7-12-vuotiaille rovaniemeläisille järjestetään lasten päivä­ ja yöleirejä. Leirit sisältävät monipuolista ohjelmaa muun muassa leikkiä, askartelua, pelaamista yms. eri teemoihin painottuen. Leireillä työskentelee nuorisopalveluiden ammattitaitoinen henkilöstö.

13- 20 -vuotialle nuorille järjestetään erilaista pajatoimintaa, kursseja ja tapahtumia. Nuorten loma-ajan toiminnassa pyritään reagoimaan vallalla oleviin suuntauksiin nuo­ria kiinnostavissa asioissa ja järjestämään monipuolista tekemistä loma-ajoille. 

Päivitetty:  14.5.2019

Yhteystiedot
Nimi: Savela Rauno
Nimike: Nuorisotoiminnan koordinaattori
Puhelin: 0163228612
Matkapuhelin: 0405511361
Tehtävä: alueellinen nuorisotyö, osallisuustoiminta ja koulunuorisotyö, loma-ajantoiminta