MOVES-katselmuksen raatilaiset

Movesin taiteellinen johtaja, raadin puheenjohtaja Marko Keränen

Raadin puheenjohtaja on tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka on kotoisin Oulusta mutta asuu ja vaikuttaa tällä hetkellä Helsingissä. Moves 2017 on kolmas Nuori Kulttuuri –tapahtuma jonka taiteellisena johtajana Markolla on ilo ja kunnia toimia.  Tanssi elää ja on tässä hetkessä. Tanssia voi mitä, milloin ja missä vaan, pääasia kunhan tanssii! 

 

Johanna Nuutinen

Tanssitaiteilija Johanna Nuutinen on työskennellyt Suomen Kansallisbaletissa vuodesta 2002. Hän on tanssinut mm. Tero Saarisen, Jorma Uotisen, Jorma Elon, Sylvie Guillemin, Johan Ingerin, Jiri Kylianin sekä Ohad Naharinin teoksissa. Vuodesta 2015 Johanna on toiminut freelance taiteilijana tuottaen omia teoksiaan sekä lavalle, että elokuvan muotoon. Hänen sooloteoksensa HATCHED on esitetty usealla kansainvälisellä tanssifestivaaleilla ja lyhytelokuva ME-Story of a Performance on kiertänyt yli 44 filmifestivaalilla ympäri maailman. Keväällä 2017 Johanna vastaanotti Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotisen taiteilija-apurahan.

Tiia Elg

Olen  valmistunut tanssinammattilaiseksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Aloitin tanssitaipaleeni ala-asteikäisenä. Pääasiassa olen tanssinut paritansseja, mutta myös muut tanssilajit ovat tulleet tutuiksi tanssiurani aikana. Tanssikilpailu meriittejä minulla on showtanssin SM hopea ja Street-tanssin SM pronssi. Viimeisimmät isommat paritanssi -produktiot, joissa olen työskennellyt tanssijana, ovat olleet Jarkko Tammisen Stars Show (-14-15) sekä Kansallisoopperan teos Tango!. (-17) Viimeisimmät 3,5 vuotta olen työskennellyt myös näyttelijänä.

 

Haza Hajipoori

Haza Hajipoori on monipuolinen tanssija, koreografi sekä tanssinopettaja. Hän on tanssinut useissa eri produktioissa ympäri suomea mm. Tampereen työväen teatterissa,Helsingin kaupungin teatterissa sekä viimeisimpänä kansallisoopperalla.
Haza on myös tehnyt paljon eri tv-tuotantoja mm. Voice of Finland,UMK sekä toiminut useiden Suomen ykkösartistien tanssijana. Hänellä on monenvuoden kilpa ura takana ja hän on voittanut kymmeniä Suomenmestaruuksia.

 

Marjukka Herajärvi

Marjukka Herajärvi on Oulun konservatoriosta vuonna 2000 valmistunut tanssinopettaja. Hän on täydentänyt osaamistaan Tukholman Danshögskolanissa sekä opiskelemalla kasvatustieteitä. Tanssin opetustyötä Marjukka on tehnyt ammatillisessa koulutuksessa sekä yksityisissä tanssikouluissa. Tällä hetkellä hän työskentelee Lapin Urheiluopiston tanssialanperustutkinnossa. Marjukkaa on työllistänyt opettamisen lisäksi tanssijan työt vapaalla kentällä.

Julian Owusu

Julian Owusu on Tukholmassa syntynyt ghanalais-suomalainen ammattikatutanssija. Hän on toiminut aktiivisesti tanssijana, opettajana ja koreografina vuodesta 2004. Julianilla on mm. 8 Suomen mestaruutta eri katutanssisarjoissa sekä pitkää menestystä myös eri battle-tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Julian on toiminut myös tuomarina/raatilaisena useissa tapahtumissa Suomessa sekä Ruotsissa. Katutanssikentän lisäksi hän on tehnyt koreografin, tanssijan ja näyttelijän työtä mm. Jojo - Oulun tanssin keskukselle, Oulun kaupunginteatterille ja Zodiak – Uuden tanssin keskukselle. Julian Owusu toimi Pohjois-Suomen Katutanssiyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2011-2015. Keväästä 2016 Owusu toimii Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen nuortenkulttuurin Läänintaiteilijana.

Jarkko Lehmus

Jarkko Lehmus on toiminut ammattimaisesti tanssin ja esittävän taiteen parissa vuodesta 1995 sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on työskennellyt monialaisena tanssijana, tanssinopettajana, koreografina, ohjaajana, näyttelijänä, taiteellisena johtajana ja tuottajana. Taiteellisessa työssään Lehmus keskittyy kehollisuuteen, tilalliseen mielikuvitukseen, tunteiden fyysisyyteen ja kinesteettiseen empatiaan. Hän on kiinnostunut kokonaisvaltaisista taideteoksista, eri tanssi- ja taidemuotojen yhdistämisestä sekä taiteen ja tieteen yhteistyöstä.

 

Heli Kuula

Olen toiminut tanssin lehtorina Oamk:n kulttuurialan yksikössä 1.8.1999 alkaen. Tehtävän kuvaani on kuulunut baletin tekniikan ja didaktiikan sekä opettajan ammattipedagogisten opintojen opettaminen ja kehittäminen. Lisäksi olen osallistunut tanssin opettajan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman ja toiminnan pitkäjänteiseen kehitystyöhön muuttuvien työelämän tarpeiden mukaisesti. 

Jouni Prittinen

Jouni Prittinen on Liminkalainen koreografi, tanssinopettaja ja tanssin sekatyölainen. Hän työskentelee tällä hetkellä lähinnä teattereissa musikaalien parissa. Viimeisimpiä töitä ovat mm. Kilpakosijat Tampereen Työväen Teatterissa, Annie Mestariampuja Kuopion kaupunginteatterissa ja SLAVA! Suomen Kansallisteatterissa. Tällä hetkellä Jouni työstää Abrahamin Pidot -Oopperaa Liminkaan ja Viimeinen Laiva -musikaalia Turun kaupunginteatteriin.

Sanaz Hassani

Sanaz Hassani lukeutuu katutanssin pioneereihin Suomessa. Intensiivinen harjoittelu ja intohimo tanssia kohtaan ovat luoneet Sanazille menestyksekkään kilpailutaustan 90-luvulta lähtien, oman, esiintymisillään suurta suosiota saavuttaneen UMC-tanssiryhmän ja uran tanssin ammattilaisena. Sanaz tunnetaan katutanssin moniosaajana. New York Broadway Dance Center;illä opiskelu, ympäri maailmaa hankitut opit ja ideat, lukuisat vuosittaiset tanssiteokset ja laaja-alainen työnkuva ovat tehneet hänestä rautaisen ammattilaisen niin tanssijana, tanssinopettajana kuin koreografina. Työhönsä Sanaz suhtautuu intohimoisesti, uutta etsien, itseään haastaen ja pilke silmäkulmassa.

Sanna Hirvaskari

Olen oululainen tanssija ja tanssinopettaja. Aloitin tanssinharrastuksen 8-vuotiaana Raahen Rytmikkäissä ja kilpailin kilpatanssissa vuoteen 2003 saakka. Tanssitaustaa on siis jo 20 vuoden ajalta. Olen opettanut tanssia vuodesta 2000 ja valmistuin diplomitanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta vuonna 2005. Olen kilpaillut kilpatanssin lisäksi show- ja latinoshowtanssissa, joissa menestystä on tullut kolmen SM-kullan lisäksi kaksi MM-kultaa. Tanssinopetustöiden lisäksi esiinnyn erilaisissa teatteri- ja tanssiproduktioissa. Viimeisimpänä esimerkkinä mainittakoon vuonna 2008 suurta suosiota saanut tanssiteos "Starlite-So In Love". Olin myös mukana tanssinopettajana Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelmassa vuosina 2006 ja 2007 ja 2010

 

Milla Virtanen

Tanssija-koreografi Milla Virtanen on valmistunut Hollannin Fontys Danceacademystä, missä hän erikoistui tanssiteatteriin. Ennen nykytanssia hän on voittanut kolme kertaa SM-kultaa latinoshowssa. Hän on luonut 11 tanssiteatteriteosta, joita on esitetty yhdeksässä eri maassa.

Ida Jousmäki

Ida Jousmäki on valmistunut tanssijaksi Turun konservatoriosta ja koreografiksi Lontoon Middlesex Universitystä. Hän on työskennellyt tanssijana ja koreografina teattereissa sekä freelanceproduktioissa Suomessa, Englannissa ja Puolassa. Hänen koreografioitaan on nähty muun muassa Vaasan kaupunginteatterissa, Lontoon Resolution-nykytanssifestivaaleilla sekä yritysten ja yhdistysten tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Lukuisat harrasteryhmät ovat kilpailleet Idan koreografioilla menestyksekkäästi voittamalla mm. street- ja showtanssin mitaleja FDO:n kilpailuissa. Jousmäki on työskennellyt tanssinopettajana ympäri Suomea sekä Englannissa, Puolassa ja Luxemburgissa. Hän on valmistunut myös Jyväskylän ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2014. Tällä hetkellä Jousmäki toimii päätoimisesti Kipinän toimitusjohtajana ja tanssinopettajana, mutta vierailee usein muissakin tanssikouluissa, tapahtumissa ja kouluttajana. Tänä vuonna Ida on mukana myös valtakunnallisessa Koko Suomi Tanssii - kampanjassa sekä Billy Elliot - musikaalin toisena koreografina Vaasassa!

Ima Iduozee

Ima Iduozee on helsinkiläinen vuonna 1988 syntynyt tanssija-koreografi. Hän on voittanut breakdancen SM-kultaa vuosina 2001, 2007 ja 2008, sekä esiintynyt lukuisissa katutanssi tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Vuodesta 2010 alkaen Iduozee on työskennellyt sekä musiikkiteatterin, että nykytanssin parissa. Hänen soolokoreografiansa This is the Title kantaesitettiin vuonna 2012, jonka jälkeen teos on kiertänyt kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla. Imalle on myönnetty Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -läpimurtopalkinnon, joka myönnetään tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta 

Merja Satulehto

Merja Satulehto on pitkän linjan monipuolinen tanssinammattilainen ja oululaisen Tanssikeskus Citydancen toimitusjohtaja - tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja tanssituomari. Tuomarina hänet ehkä paremmin tunnetaankin – Merja oli Tanssii Tähtien kanssa -ohjelman kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella sekä Dancen kahdella kaudella näissä tv-ohjelmissa tuomarina.  

Virpi Kurkihovi

Virpi Kurkihovi (os. Kurki, Mother of Finnish Chapter of The House of Ninja) on monipuolinen koreografi ja tanssinopettaja. Hän on opettanut yli 25 vuotta tanssijoita lapsista aikuisiin (mm. StepUp School, DCA, Tanssivintti, Aira Samulinin tanssikoulu, Dance.fi) ja opettanut ensimmäisenä suomalaisena voguingia (City-lehden ”Kaupungin paras uuden lajin sanansaattaja”). Hän käy aktiivisesti eri opettajien workshopeilla Suomessa ja maailmalla.

Virpi on toiminut vastaavana koreografina mm. Suomen Euroviisukarsinnoissa UMK:ssa ja Emma gaalassa (2011-2014). Virpin koreografiat ovat saaneet useita mitali- ja finaalisijoja Street- ja showtanssien SM-kilpailuissa vuosina 1993-2016. Virpi on vastannut Robinin livekeikkojen koreografioista sekä ohjasi ja koreografioi Robinin keikan Olympiastadionilla kesällä 2014.

Virpi on koulutukseltaan kulttuurituottaja.

Sirpa Möksy

Sirpa Möksy, on Savonia- amk:n lehtori jazztanssissa, jolla on yli 20 vuoden kokemus jazztanssin eri tekniikoiden ja tyylien opettamisesta erilaisille kohderyhmille. Sirpa opiskeliTukholman Danshögskolanissa valmistuen tanssinopettajaksi v. -92 pääaineinaan jazztanssi ja nykytanssi.
Sirpa on kouluttautunut Simonson tekniikan opettajaksi tekniikan luojan Lynn Simonsonin johdolla ja opissa. Lisäksi Sirpa toimii aktiivisesti myös tanssijana, sekä koreografina erilaisissa kokoonpanoissa. Opettajavierailuja ulkomaille Prahassa, Tukholmassa, Piteåssa, Roomassa, Malagassa,Limericissä, Pietarissa ja Managuassa.

Jaakko Nieminen

Jaakko Nieminen (1983), Helsingissä asuva tanssitaiteilija. Tanssitaiteen koulutuksen olen käynyt Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselle sekä Dans och Cirkus Högskolanissa Tukholmassa. Vuodesta 2008 olen toiminut NOM KOLLEKTIV -ryhmän taiteellisena johtajana, koreografina sekä esiintyjänä. Tämän lisäksi olen koreografioinut tilaustöitä ja toiminut freelance -tanssijana sekä Suomessa että Euroopassa useissa eri teattereissa sekä vapaissa tanssiryhmissä.

Matti Paloniemi

Matti Paloniemi on tanssiteatteri Rimpparemmin taiteellinen johtaja ja koreografi. Paloniemi on uransa aikana tehnyt yli 20 kokoillan teosta sekä lyhyempiä esityksiä useita kymmeniä. Tanssiteosten lisäksi Paloniemi on vieraillut useissa teattereissa koreografina musikaaleissa ja näytelmissä. Mm. Kansallisteatteri, Lahden kt, Rovaniemen Kt, Turun Kt, Hän on toiminut opettajana useissa tanssin ammattillisissa oppilaitoksissa.

Noora Kolanen

Noora Kolanen on monipuolinen tanssin ammattilainen, joka on toiminut päätoimisena tanssinopettajana jo yli 20 vuotta. Uransa aikana hän on ehtinyt vaikuttaa Oulussa, Rovaniemellä, Seinäjoella ja nykyään hän toimii päätoimisena tanssinopettajana Jyväskylän ammattiopiston tanssin perusopetuksessa sekä muusikon koulutuksessa. Lisäksi Noora keikkailee vierailevana opettajana  ja koreografina ympäri Suomea.

Katariina Hiukka

Olen tanssinopettaja, koreografi, kulttuurintuottaja ja yrittäjä. Kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta työurani tanssin parissa olen tehnyt pääosin Keski-Suomessa. Tällä hetkellä työskentelen Koskelan Setlementissä suunnittelijana sekä opetan oman yritykseni Tanssikoulu Pilkkeen nimissä.

Teemu Tainio

Olen Teemu Tainio. Tänä syksynä tulee 15 vuotta täyteen Suomen kansallisbaletissa. Olen tanssinut ohjelmistossa olleissa klassisissa- ja nykytanssiteoksissa. Rakkaimmat tanssitehtäväni ovat olleet: FLUKE (kor. Mats Ek), Seitsemän veljeksen Lauri (kor. Marjo Kuusela), Pienen merenneidon H. C. Anderssen (kor. Kenneth Greve) ja Taivaaseen juurtunut puu (kor. Mammu Rankanen). Tanssimisen lisäksi toimin koreografina Kansallis-oopperan nuorten musiikkiteatteriryhmä Par(r)asvaloissa. Suomen klassisen baletin kenttä on tullut tutuksi Baletti kylässä -projektin tiimoilta, missä olen saanut opettaa nuoria ympäri maan. Balettienergiaa pojille! -projektissa olemme 5 vuoden ajan käyneet pääkaupunkiseudun kouluissa tapaamassa, tanssittamassa ja innostamassa 7-8 vuotiaita poikia tanssiharrastuksen pariin. Olen saanut opetuskokemusta mm. Suomen kansallisbaletin oppilaitoksesta, Turun Seudun tanssioppilaitoksesta ja Baletti- ja liikuntakoulu Hannele Soulasmaalta, Hanko. Olin mukana SottiisiMoves-tapahtumassa Tampereella 2014. Tanssinpyörteiden lisäksi minulla on hyvinvointialan yritys.

Oona Kivelä

Tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari (2011, 2012, 2014, 2015) sekä Gymi Lasten ja nuorten kuntoklubin perustajajäsen. Oonan treeniarkeen on päästy tutustumaan viime vuonna myös AVAn Fitnesspäiväkirjat -ohjelmassa.
www.oonak.com / www.gymi.fi

Ansku Bergström

Olen raahelaissyntyinen kilpatanssija, jonka sydän sykkii tanssille ja liikunnalle musiikin tahdissa. Rantauduin pääkaupunkiseudulle 19-vuotiaana tanssin ja parempien työmahdollisuuksien perässä. Raahen Rytmikkäät on kasvattiseurani, mistä siirryin Oulun Telemarkin riveihin. Olen saanut edustaa Suomea maajoukkueessa sekä kilpaillut showtanssin pienryhmässä saavuttaen SM-kullan. Kilpatanssin ammattilaiseksi siirryin vuonna 2007. 
Olen suorittanut Suomen Tanssiopettajain Liiton STOL-tutkinnon ja International Dance Teachers Association -liiton IDTA Licentiate -tutkinnon. Nyt viimeisimpänä suoritin Valmentajan ammattitutkinnon Lohjan Kisakallion urheiluopistolla syksyllä 2016.  Tanssinopetus on minulle hyvin palkitsevaa, koska näin saan välittää muillekin liikunnan ja musiikin tuoman ilon.  Olen ollut useana vuosina peräkkäin esiintyjänä suuria yleisösuosioita saavuttaneissa TV-produktioissa, kuten Suomen suosituimmissa tanssiohjelmissa ja esimerkiksi Jarkko Tammisen Nelosen Big Bang! -viihdeohjelmassa. Lisäksi yhteistyö ja esiintyminen useiden Suomen huippuartistien taustalla on tuonut monia mielenkiintoisia kokemuksia.

Koen itseni hyvin onnekkaaksi voidessani työssäni yhdistää minulle tärkeät asiat: tanssin, terveet ja liikunnalliset elämäntavat sekä työn lasten ja nuorten parissa!

Pirjo Yli-Maunula

Pirjo Yli-Maunula on oululainen tanssitaiteilija, joka toimii koreografi-tanssijana ja perustamansa Flow Productions -tuotantoryhmän taiteellisena johtajana. Aiemmin hän on toiminut mm. JoJo-Oulun Tanssin Keskuksen (1998-2002)ja Täydenkuun Tanssit festivaalin(2003-06 ja 2014-16) taiteellisena johtajana. Taiteen edistämiskeskus myönsi hänelle viisivuotisen taiteilija-apurahan ja taiteilijaprofessorin arvonimen vuonna 2014. Tämän hetkisistä luottamustehtävistä mainittakoon Taideneuvoston jäsenyys.

Raati

Raadin tehtävät

Nuori Kulttuuri -tapahtuma on nuorille harrastajille tarkoitettu katselmus, jossa osallistujilla on mahdollisuus esiintyä laadukkaissa puitteissa, kohdata toisia alan harrastajia ja saada ammattimaista, rakentavaa palautetta suorituksestaan sekä elämyksiä yhdessä toisten kanssa.

Esityksiä seuraavat raadit muodostuvat 2-3 jäsenestä, jotka edustavat alansa ammatillista huippua vankalla pedagogisella osaamisella vahvistettuna. Raadin tehtävänä on luoda kannustavaa ilmapiiriä, jossa nuori taiteilija voi kokea turvallisuutta ja esittämisen iloa. Raadilta edellytetään kykyä suulliseen ilmaisuun, kuuntelemiseen ja halua rakentavaan mielipiteiden vaihtoon. Palautteen ensisijainen tarkoitus on kannustaa ja neuvoa. Esiintyjät voivat myös esittää kysymyksiä ja tarkentaa huomioita. Keskustelu on tarkoitettu pääasiassa esiintyjille ja heidän ohjaajilleen. Suullisen palautetilaisuuden jälkeen ryhmä saa postitse kirjallisen palautteen.

Raati työskentelee aina itsenäisesti. Raati perustaa aina näkemyksensä taiteellisiin arvoihin  ja pedagogiseen otteeseen, pääohjenuoranaan taiteen tekemisen ilon tukeminen. Valtakunnallisessa tapahtumassa raadin työskentelyä johtaa Nuori Kulttuuri – säätiön asettama taiteellinen johtaja, joka on tanssitaiteessa tanssija-koreografi Marko Keränen.