Kaupunginjohtajan tervehdys: Tervetuloa Rovaniemelle - Suomen arktiseen pääkaupunkiin

Esko Lotvonen KJ.jpgValtakunnallinen Nuori Kulttuuri MOVES -tanssitapahtuma kokoaa nuoret tanssin harrastajat eri puolilta Suomea Rovaniemelle. Art Moves – Taide liikuttaa -teemalla tanssitapahtuman merkeissä Rovaniemellä juhlistetaan myös Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä. Tapahtumassa korostuukin yhdessä tekemisen teema niin tapahtumajärjestelyjen osalta kuin osallistujien näkökulmasta. Tapahtuma tukee tulevaisuuden tanssitaiteilijoita omassa tekemisessään ja harrastuksessaan sekä tuo yhteen nuorisokulttuurit ja taiteen nykytilan ammattitanssijoiden myötä.

Nuorille tanssijoille esiintymiskokemus ja elämykset yhdessä muiden tanssijoiden kanssa tuovat varmasti mukanaan unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa. Tanssitapahtuma tarjoaa yleisölle tanssin huumaa koko viikonlopun ajan ympäri kaupunkia sekä mahdollistaa kattavan läpileikkauksen nykytanssin, katutanssin, kansantanssin, jazz-ja showtanssin, baletin sekä muiden etnisten tanssien maailmaan nuorten tanssitaitureiden myötä. Tanssikatselmusten ohessa yleisöllä on mahdollista päässä tanssin tunnelmaan myös ympäri kaupunkia järjestettävissä oheisohjelmapisteissä mahdollisimman vaivattoman ja matalan kynnyksen osallistumisen muodossa.

Rovaniemi on arktisen matkailun pääkaupunki maailmanlaajuisesti. Kärkituotteena on luonnollisesti Joulupukki, jolle Rovaniemi on virallinen kotikaupunki. Arktisen alueen lumivarmuus, puhdas ilma, porot ja hyvät revontulivuodet sekä valoisat kesät ovat osaltaan lisänneet alueen vetovoimaisuutta. Rovaniemi omistaa myös Artic Design Capital-tuotemerkin korostaen muotoilun merkitystä kaupungin osaamisalueena.

Rovaniemi on kehittynyt vahvasti myös kulttuurikaupunkina. Olemme panostaneet tällä vuosikymmenellä kulttuurin rakenteisiin peruskorjaamalla Lappia-talon ja laajentamalla kulttuurikeskus Korundin sisältämään myös Lapin kamariorkesterin toimitilat ja erinomaisen musikaalisalin. Hyvää musiikkitarjontaa on lisännyt Lapin sotilassoittokunnan laajentuminen. Kaikki tämä kehitys on mahdollistanut uusien musiikkitapahtumien ja yhteistyön syntymisen Rovaniemelle. Tämä muutos on otettu ilolla vastaan!

Valtakunnallinen tanssitapahtuma täydentää erinomaisesti Rovaniemen kulttuuritarjontaa. Tapahtuman järjestäjiä Rovaniemen kaupunkia ja Nuori Kulttuuri säätiötä sekä tapahtumahankkeen rahoittajaa Opetus- ja kulttuuriministeriötä haluan kiittää Moves-tapahtuman mahdollistamisesta ja toivotan iloisia sekä mieleenpainuvia kokemuksia napapiiriltä!

 

Esko Lotvonen
kaupunginjohtaja