Tausta

Moves

Moves on valtakunnallinen tanssin tapahtumakokonaisuus, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein Nuoren Kulttuuri -säätiön tanssin katselmuksiin. Movesissa voi osallistua erilaisiin pajoihin, esiintyä tilaisuuksissa, viettää aikaa katsellen muiden esityksiä ja hengata samanhenkisten nuorten kanssa virallisen tai epävirallisen ohjelman yhteydessä. Moves-tapahtuman kanssa vuorottelevat vuosittain muut Nuori Kulttuuri -tapahtumat, jotka ovat Teatris (teatteri) ja Sounds (musiikki).

MOVES on tarkoitettu kaikille 10-20 -vuotiaille tanssia harrastaville nuorille. Osallistua voivat kaikki vähintään kolmen tanssijan ryhmät enintään 6 minuutin pituisella esityksellä. Movesin tanssilajeina ovat nykytanssi, katutanssi, show- ja jazztanssi, kansantanssi ja muut etniset tanssilajit sekä baletti, missä muista lajeista poiketen hyväksytään soolo- ja pas de deux -esitykset.

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta sekä etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta.

 

Teemana Art Moves

Vuoden 2017 MOVES teema on Tanssi liikuttaa – Art Moves!

Tanssissa yhdistyy liike ja musiikki, jotka vievät mukanaan. Tanssi on rajoja ylittävää – kaikki voivat tanssia. Art Moves -teema korostaa tanssin emotionaalista ja fyysistä ulottuvuutta. Tavoitteena on kehon ja mielen yhdistävä kokonaisvaltainen elämys.

”Tanssi liikuttaa, niin fyysisellä kuin tunnetasolla. Se on tanssissa parasta! Flowtila ja ”täydellisen” liikkeen metsästäminen ovat ne minua liikuttavat tekijät. Let’s face the music and dance!”

ART MOVES -terveisin,
Nuori Kulttuuri MOVES valtakunnallisen tanssitapahtuman taiteellinen johtaja, tanssija ja koreografi, Marko Keränen

 

Anna-Liisa Bergström ja Marko Keränen

Anna-Liisa Bergström ja Marko Keränen