• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Liikunta ja vapaa-aika
Terveysliikuntaa senioreille

______________________________________________________________________________________________________

Liikuntapalveluiden posti- ja käyntiosoite 15.8.2019 alkaen
Viirinkankaantie 1, 3.krs
96300 Rovaniemi

Rovaniemen kaupungin liikuntapalvelut järjestää terveysliikuntatoimintaa, joka tukee liikkujan viikoittaista terveysliikuntasuositusta. Viikoittainen liikuntamäärä on hyvä jakaa usealle päivälle. Lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa tulisi harjoittaa ainakin kaksi kertaa viikossa.

Ohjattu liikunta täydentää liikkujan monipuolista viikoittaista liikunta-annosta, jossa pääpaino on omaehtoisessa arkiliikunnassa ja hyötyliikunnassa.

Ohjatussa liikunnassa on käytössä sanat kevyt, reipas ja haastava.

Kevyt = kevyttä liikuntaa, sopii aloittelijoille ja liikuntarajoitteisille. Tällä tunnilla ohjaaja pystyy paremmin huomioimaan liikkujien henkilökohtaiset tarpeet ja liikerajoitteet, sillä ryhmäkoko on pienempi. Taso 1 soveltuu parhaiten myös silloin, kun olet palaamassa säännöllisen liikunnan pariin esimerkiksi sairauden tai leikkauksen jälkeen.

Reipas = keskitasoista liikuntaa, sopii liikunnan ilon löytäneelle senioriliikkujalle. Tällä tunnilla ohjaaja huomioi liikerajoitteita vaihtoehtoliikkein, mutta liikkujan tulee kuitenkin pystyä kohtalaista voimaa vaativiin liikkeisiin. Kakkostason kuntosalilla ja kuntojumpassa tempo pysyy koko ajan kohtalaisena, vaikka välillä saattaakin hikoiluttaa ja hengästyttää. 

Haastava = reipasta liikuntaa, joka sopii hyväkuntoiselle aktiiviliikkujalle, joka muutoinkin liikkuu päivittäin paljon. Tällä tunnilla liikuntatunnit ovat kunnolla vauhdikkaita ja tempo on reipas. Tunneilla liikkeet vaativat hyvän lihaskunnon ja syke nousee vahvasti. Kolmostasolla liikkujan tulee pystyä tekemään myös lattiatasossa tehtäviä liikkeitä. Kehonhuolto tunnilla haastava tarkoittaa, että tunnilla tehdään tasapinoa vaativia liikkeitä.

 Terveysliikunnassa ei ole kyse tiukkapipoisesta huippusuorituksen metsästyksestä, vaan pääpaino on sanoilla ilo, onnistuminen, virkistys!

Tietoa liikuntakursseista

Ilmoittautuminen kursseille

Katso kurssikuvaukset sivun ylälaidasta linkistä Senioriliikunnan tuntikuvaukset ja tasot. Mieti tarkkaan, minkä tasoinen liikkuja olet. Liikuntarajoitteet ja vaihtoehtoiset suoritustavat voidaan huomioida parhaiten kevyt ja reipas profiilisilla tunneilla. 

Liikuntakurssit ovat tarkoitettu eläkkeellä oleville henkilöille. Senioriliikunnan kursseille syksyllä 2019 ilmoittautuminen alkaa tiistaina 27.8.2019 klo 10.00 alkaen

internetissä osoitteessa https://resurssivaraus.rovaniemi.fi  kohdasta kurssit

puhelimitse numeroihin 040 5625 337 tai 040 545 6671.  Huomioithan, että: Tekstiviestillä tai vastaajaviestillä ei voi ilmoittautua.

Osviitassa liikunnanohjaajalle 27.8. klo 10 alkaen tai ilmoittautumispäivän jälkeen Osviitan palvelupisteeseen.

 Liikuntakursseille otetaan kurssista riippuen 15-50 henkilöä. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittautuminen on sitova, jos ilmoittaudut kurssille, olet velvollinen maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään kotiin nettijärjestelmän kautta ja näin nimesi tulostuu kurssilistaan automaattisesti.

Ryhmiin vapaaksi jääneitä paikkoja sekä peruutuspaikkoja voi tiedustella kauden aikana puhelimitse numerosta 040 548 6447. Vesijumpan peruutuspaikkoja tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä varasijoilla oleville

 

Kurssin maksaminen 

Kurssimaksu on kurssikohtainen. Lasku lähetetään kotiin. Sotaveteraanit pääsevät maksutta kursseille, mutta myös heidän tulee ilmoittautua.

Hinnat: 1 jumppa/vko 26€, 2 jumppaa/vko 31€, 3 jumppaa/vko 35€ ja 4 jumppaa/vko 40€. Kuntosalin omatoimiharjoittelu 31€/kausi (9.9.-13.12.2019)

Kurssipaikan peruminen

Peruminen tulee tehdä puhelimitse liikunnanohjaajalle puh. 040 545 6671 vähintään kolme vuorokautta ennen kurssin alkua. Kesken kauden keskeytetystä kurssista on myös ilmoitettava puhelimitse. Kesken toimintakauden keskeytetyistä kursseista ei palauteta kurssimaksua. Liikuntapalvelut ei ole korvausvelvollinen, mikäli osallistuja ei itse pääse osallistumaan toimintakerroille.

 

Kurssimuutokset

Oikeudet kurssimuutoksiin pidätetään.

Mikäli liikuntakurssin tunteja joudutaan perumaan esimerkiksi ohjaajan sairastumisen tai tilamuutosten vuoksi, liikuntapalvelut antaa kurssin osallistujalle lipukkeen, joka oikeuttaa pääsyyn mille tahansa toisen kurssin toimintakerralle. Lipukkeet on käytettävä joko saman tai viimeistään seuraavan toimintakauden aikana.

 

Vakuutukset

Suosittelemme, että kurssilaiset ottavat oman vapaa-ajan vakuutuksen tapaturmien varalta, sillä liikuntapalvelut eivät vakuuta osallistujia. 

 

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu

Syyskaudella 2019 (9.9.-13.12.2019)

Maanantaisin klo 12.00-14.00
Tiistaisin klo 10.00-12.00
Keskiviikkoisin klo 12.00-14.00
Torstaisin klo 13.00-15.00
Perjantaisin klo 9.00-11.00

 

Kesäpassin 2019 ostettuaan on mahdollisuus käydä kuntosalin omatoimisilla vuoroilla 13.5.-31.7.2019 seuraavasti:

maanantaisin klo 15-18

tiistaisin klo 10-12 ja klo 15-17

keskiviikkoisin klo 15-18

torstaisin klo 10-12 ja 15-17

perjantaisin klo 15-18


Kesäpassinpassin hinta on 25€, passeja myydään Osviitassa (Rinteenkulma, 2.krs.) 

  

Kuntosali on tarkoitettu terveysliikuntatoimintaan ja siellä harjoitellaan kiertoharjoitteluna edeten laitteesta toiseen. Paikkaharjoittelu ja laitteiden pitkäaikainen varaaminen on kielletty.

Ovet toimivat sähköisesti. Ulko-ovi ja kuntosalin ovi aukeavat 15 min. ennen vuoron alkua.

Kuntosalilla harjoitellaan asianmukaisesti pukeutuneena ja ulkokengillä kuntosalille meneminen on ehdottomasti kielletty. Omatoimisella kuntosalivuorolla kävijät merkkaavat nimensä kuntosalilla olevaan kansioon.

 

kuntosali.jpg             vesijumppa.jpg         lämmittely.jpg
                

Vesijumpparyhmien arvonta ja uintimaksut

Vesijumppaan haku 6.-17.5.2019. Ohjeet ajankohtaista -osiossa (linkki).

Vuosikortit ja sarjaliput eivät enää käy maksuna senioreiden vesijumpassa. Mikäli sinulla on viikolla 37 ryhmien alkaessa sarjalippuja jäljellä, ne hyvitetään vesijumppamaksua maksaessa. Vesijumppamaksu 40€ syyskaudella 9.9-13.12.2019. Hinnassa on huomioita mahdolliset peruuntumiset 1-3 kertaa.