• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Liikunta ja vapaa-aika
Ajankohtaista
Kaikki
Ei uutisia-
Terveysliikuntaa senioreille

______________________________________________________________________________________________________

Senioriliikunnan ja Soveltavan liikunnan kesätarjonta.JPG

 

Kesäpassi tai omatoiminen kuntosaliharjoittelu / Keltakankaan kuntosali ei ole käytössä kesällä 2020

 

Liikuntapalveluiden posti- ja käyntiosoite 15.8.2019 alkaen
Viirinkankaantie 1, 3.krs
96300 Rovaniemi

Rovaniemen kaupungin liikuntapalvelut järjestää terveysliikuntatoimintaa, joka tukee liikkujan viikoittaista terveysliikuntasuositusta. Viikoittainen liikuntamäärä on hyvä jakaa usealle päivälle. Lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa tulisi harjoittaa ainakin kaksi kertaa viikossa.

Ohjattu liikunta täydentää liikkujan monipuolista viikoittaista liikunta-annosta, jossa pääpaino on omaehtoisessa arkiliikunnassa ja hyötyliikunnassa.

Ohjatussa liikunnassa on käytössä sanat kevyt, reipas ja haastava.

Kevyt = kevyttä liikuntaa, sopii aloittelijoille ja liikuntarajoitteisille. Tällä tunnilla ohjaaja pystyy paremmin huomioimaan liikkujien henkilökohtaiset tarpeet ja liikerajoitteet, sillä ryhmäkoko on pienempi. Taso 1 soveltuu parhaiten myös silloin, kun olet palaamassa säännöllisen liikunnan pariin esimerkiksi sairauden tai leikkauksen jälkeen.

Reipas = keskitasoista liikuntaa, sopii liikunnan ilon löytäneelle senioriliikkujalle. Tällä tunnilla ohjaaja huomioi liikerajoitteita vaihtoehtoliikkein, mutta liikkujan tulee kuitenkin pystyä kohtalaista voimaa vaativiin liikkeisiin. Kakkostason kuntosalilla ja kuntojumpassa tempo pysyy koko ajan kohtalaisena, vaikka välillä saattaakin hikoiluttaa ja hengästyttää. 

Haastava = reipasta liikuntaa, joka sopii hyväkuntoiselle aktiiviliikkujalle, joka muutoinkin liikkuu päivittäin paljon. Tällä tunnilla liikuntatunnit ovat kunnolla vauhdikkaita ja tempo on reipas. Tunneilla liikkeet vaativat hyvän lihaskunnon ja syke nousee vahvasti. Kolmostasolla liikkujan tulee pystyä tekemään myös lattiatasossa tehtäviä liikkeitä. Kehonhuolto tunnilla haastava tarkoittaa, että tunnilla tehdään tasapinoa vaativia liikkeitä.

 Terveysliikunnassa ei ole kyse tiukkapipoisesta huippusuorituksen metsästyksestä, vaan pääpaino on sanoilla ilo, onnistuminen, virkistys!

Tietoa liikuntakursseista

 

Ilmoittautuminen kursseille - Kurssitarjonta päivittyy elokuussa

Katso kurssikuvaukset sivun ylälaidasta linkistä Senioriliikunnan tuntikuvaukset ja tasot. Mieti tarkkaan, minkä tasoinen liikkuja olet. Liikuntarajoitteet ja vaihtoehtoiset suoritustavat voidaan huomioida parhaiten kevyt ja reipas profiilisilla tunneilla. 

Liikuntakurssit ovat tarkoitettu eläkkeellä oleville henkilöille. Senioriliikunnan kursseille syksyn 2020 ilmoittautuminen-ilmoitetaan myöhemmin elokuussa

internetissä osoitteessa https://resurssivaraus.rovaniemi.fi  kohdasta kurssit

puhelimitse numeroihin 040 5625 337 tai 040 545 6671.  Huomioithan, että: Tekstiviestillä tai vastaajaviestillä ei voi ilmoittautua.

Osviitassa liikunnanohjaajalle tai ilmoittautumispäivän jälkeen Osviitan palvelupisteeseen.

 Liikuntakursseille otetaan kurssista riippuen 15-50 henkilöä. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittautuminen on sitova, jos ilmoittaudut kurssille, olet velvollinen maksamaan kurssimaksun. Lasku lähetetään kotiin nettijärjestelmän kautta ja näin nimesi tulostuu kurssilistaan automaattisesti.

Ryhmiin vapaaksi jääneitä paikkoja sekä peruutuspaikkoja voi tiedustella kauden aikana puhelimitse numerosta 040 548 6447. Vesijumpan peruutuspaikkoja tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä varasijoilla oleville

 

Kurssin maksaminen 

Kurssimaksu on kurssikohtainen. Lasku lähetetään kotiin. Sotaveteraanit pääsevät maksutta kursseille, mutta myös heidän tulee ilmoittautua.

Hinnat: 1 jumppa/vko 26€, 2 jumppaa/vko 31€, 3 jumppaa/vko 35€ ja 4 jumppaa/vko 40€, 5 jumppaa/vko 45€.

Kuntosalin omatoimiharjoittelu 31€/kausi (1.7.-8.5.2020) Keltakankaan kuntosali

Kurssipaikan peruminen

Peruminen tulee tehdä puhelimitse liikunnanohjaajalle puh. 040 545 6671 vähintään kolme vuorokautta ennen kurssin alkua. Kesken kauden keskeytetystä kurssista on myös ilmoitettava puhelimitse. Kesken toimintakauden keskeytetyistä kursseista ei palauteta kurssimaksua. Liikuntapalvelut ei ole korvausvelvollinen, mikäli osallistuja ei itse pääse osallistumaan toimintakerroille.

 

Kurssimuutokset

Oikeudet kurssimuutoksiin pidätetään.

Mikäli liikuntakurssin tunteja joudutaan perumaan esimerkiksi ohjaajan sairastumisen tai tilamuutosten vuoksi, liikuntapalvelut antaa kurssin osallistujalle lipukkeen, joka oikeuttaa pääsyyn mille tahansa toisen kurssin toimintakerralle. Lipukkeet on käytettävä joko saman tai viimeistään seuraavan toimintakauden aikana.

 

Vakuutukset

Suosittelemme, että kurssilaiset ottavat oman vapaa-ajan vakuutuksen tapaturmien varalta, sillä liikuntapalvelut eivät vakuuta osallistujia. 

 

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu

Kevätkaudella 2020 (7.1. - 8.5.2020)

Maanantaisin klo 12.00-14.00
Tiistaisin klo 10.00-12.00
Keskiviikkoisin klo 12.00-14.00
Torstaisin klo 13.00-15.00
Perjantaisin klo 9.00-11.00

 

Kesäpassin 2020 ostettuaan on mahdollisuus käydä kuntosalin omatoimisilla vuoroilla 11.5.-31.7.2020 seuraavasti:

maanantaisin klo 15-18

tiistaisin klo 10-12 ja klo 15-17

keskiviikkoisin klo 15-18

torstaisin klo 10-12 ja 15-17

perjantaisin klo 15-18


Kesäpassinpassin hinta on 25€, passeja myydään Osviitassa (Rinteenkulma, 2.krs.) 

  

Kuntosali on tarkoitettu terveysliikuntatoimintaan ja siellä harjoitellaan kiertoharjoitteluna edeten laitteesta toiseen. Paikkaharjoittelu ja laitteiden pitkäaikainen varaaminen on kielletty.

Ovet toimivat sähköisesti. Ulko-ovi ja kuntosalin ovi aukeavat 15 min. ennen vuoron alkua.

Kuntosalilla harjoitellaan asianmukaisesti pukeutuneena ja ulkokengillä kuntosalille meneminen on ehdottomasti kielletty. Omatoimisella kuntosalivuorolla kävijät merkkaavat nimensä kuntosalilla olevaan kansioon.

 

kuntosali.jpg             vesijumppa.jpg         lämmittely.jpg
                

Vesijumpparyhmien arvonta ja uintimaksut

Kevään poikeuksellisesta tilanteesta johtuen ensi kauden vesijumppiin ei ole erilllistä ilmoittatumista vaan samat ryhmät jatkavat syksyllä 2020. Sinun ei siis tarvitse ilmoittautua syksyn vesijumppiin, vaan jatkat automaattisesti samassa ryhmässä, kuin aikaisemminkin.  Lähetämme kaikille vesijumparyhmiin kuuluneille asiasta myös erillisen viestin toukokuun aikana. 

Syyskauden aloituksesta sekä uusien vesijumppaajien ilmoittautumisesta tiedotamme myöhemmin lisää.

Kevään kesken jääneestä kaudesta hyvitämme 20 euroa, syksyn kausimaksun yhteydessä.