Rovaniemellä valmistetaan ikäihmisten ateriapalveluja asiakkaiden koteihin n. 300 annosta päivittäin.
Ikäihmisten syömän ruuan monipuolisuudella on suuri merkitys hänen hyvinvoinnilleen ja jaksamiselleen arjen askareissa.
Ruokalistasuunnittelun perustana ovat suomalaiset ravitsemussuositukset. Ruoka-aineiksi valitaan monipuolisesti viljavalmisteita, kasviksia, marjoja, hedelmiä, perunaa, maitovalmisteita kalaa, liha- ja lihavalmisteita. Ruokalajit ovat tavallisia, tuttuja ja maistuvia kotiruokia, jotka on valmistettu terveellisesti keittämällä, hauduttamalla ja uunissa kypsentämällä.
Omavalvonta ruoan lämpötilan seurantaan on käytössä kaikissa ruoankuljetuksissa. Seurannassa mitataan viimeisen lähtevän ruoan lämpötila ja kuljettaja mittaa viimeisen jakamansa annoksen lämpötilan. Valvonnan tarkoituksena on taata ruoan säilyvyys ja hyvä laatu kaikissa olosuhteissa.
Iän myötä ihmisen vastustuskyky heikkenee ja siksi on tärkeää, että kotona huolehditaan jäljelle jäävän ruoan nopeasta jäähdyttämisestä, kylmäsäilytyksestä ja riittävästä uudelleen kuumentamisesta.
Kotipalveluateria vastaa keskimäärin yhtä kolmasosaa ikäihmisten päivän suositellusta ravintoaineiden saannista.
Kotiateriaan sisältyy pääruoka lisäkkeineen, salaatti ja jälkiruoka, sekä leivät, juoma ja levite.
Asiakkaaksi halutessasi ota yhteyttä
Ikäihmisten palveluohjaukseen