• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Kulttuuripalvelut
Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia luentoja keväällä 2020 

Ks. luentojen ajankohdat ja sisällöt tästä linkistä

***

HAE MEILLE TÖIHIN! // Haku työpaikkoihin on päättynyt

Rovaniemellä toimiva Lapin maakuntamuseo hakee ARKEOLOGIA, KUVA-ARKISTONHOITAJAA ja AMANUENSSIA (rakennusperintö) toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteesiin 1.2.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

 

Lapin maakuntamuseo on Rovaniemen kaupungin omistama alueellinen vastuumuseo, joka toimii Arktikum-talossa.

 

***

Rovaniemellä toimiva Lapin maakuntamuseo hakee AMANUENSSIA rakennusperinteen asiantuntijatehtäviin, toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.2.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Rakennusperinteestä vastaavan amanuenssin tehtävänä on vastata museon toimialueen 12 kunnan (Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki) rakennetun kulttuuriympäristön ja -maiseman asiantuntija- ja viranomaistehtävistä.
Huomioiden kuitenkin, että saamelaisesta kulttuuriperinnöstä omalla toimialueellaan vastaa Saamelaismuseo Siida.

Tehtäviin kuuluu rakennetun kulttuuriympäristön suojelua koskevien kaavoitus- ja rakennuslupalausuntojen valmistelu, korjaus- ja entistämisavustushakemusten neuvonta ja tietopalvelu, rakennushistoriaselvitysten laatiminen ja ohjaaminen sekä osallistuminen viranomaisneuvotteluihin. Tehtävään sisältyy aihepiirin
tietojärjestelmäsisältöjen ylläpitoa sekä osallistuminen koulutuksiin ja sidosryhmätyöhön. Työhön voi kuulua myös muita museon toimintaan liittyviä tehtäviä.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää riittävää alan työkokemusta, perehtyneisyyttä rakennettua kulttuuriympäristöä ja rakennusperintöä koskeviin käytäntöihin ja lainsäädäntöön. Monipuolinen kielitaito, museologian opinnot ja tietojärjestelmien tuntemus katsotaan eduksi. Valinnassa huomioidaan alueen historian ja kulttuuriperinnön tunteminen, yhteistyötaidot ja kyky itsenäiseen työskentelyyn. Ajokortti on työssä välttämätön.

Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Koeaika kuusi (6) kuukautta. Toimeen valittavan tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Hakemukset kuntarekryn kautta: www.rovaniemi.fi/rekry

 

Jos sinulla ei ole mahdollista tehdä sähköistä hakemusta, voit toimittaa hakemuksen osoitteella: Rovaniemen kaupunki, Kirjaamo, Koskikatu 27, 3.krs, 96100 Rovaniemi. Kirjekuoreen ja hakemukseen on merkittävä haettavan tehtävän nimike.

Hakuaika amanuenssin (rakennusperintö) työhön päättyy 15.1.2020, hakemusten tulee olla perillä klo 15.00 mennessä. Pyydämme huomioimaan, että myöhässä tulevia hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

 


***

ARKEOLOGIN tehtävänä on vastata museon toimialueen arkeologisen kulttuuriympäristön ja -perinnönasiantuntija- ja viranomaistehtävistä, pois lukien Saamelaismuseo Siidan toimialue.

Tehtäviin kuuluu arkeologisen kulttuuriperinnön suojelua koskevien lausuntojen valmistelu, arkeologinen neuvonta ja tietopalvelu, selvitysten laatiminen ja osallistuminen viranomaisneuvotteluihin. Tehtävään sisältyy mm. muinaisjäännösrekisterin ylläpitoa, tutkimustoimia, maastotarkastuksia, osallistumista koulutuksiin ja sidosryhmätyöhön. Työhön voi kuulua myös muita museon toimintaan liittyviä tehtäviä. Työ alkaa 1.2.2020 tai sopimuksen mukaan.

Tehtävänkelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, pääaineena arkeologia. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää arkeologista työkokemusta ja riittävää perehtyneisyyttä alan tutkimukseen sekä lainsäädäntöön. Monipuolinen kielitaito, museologian opinnot ja tietojärjestelmien tuntemus, alueen historian tunteminen, yhteistyötaidot ja kyky itsenäiseen työskentelyyn katsotaan eduksi. Ajokortti on työssä
välttämätön.

Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti. Koeaika kuusi (6) kuukautta. Toimeen valittavan tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Virkaa haetaan jättämällä hakemus Rovaniemen kaupungin sähköiseen työnhakupalveluun osoitteessa www.rovaniemi.fi/rekry . Jos sinulla ei ole mahdollista tehdä sähköistä hakemusta, voit toimittaa hakemuksen osoitteella: Rovaniemen kaupunki, Kirjaamo, Koskikatu 27, 3.krs, 96100 Rovaniemi. Kirjekuoreen ja hakemukseen on merkittävä haettavan tehtävän nimike.

Hakuaika päättyy 6.1.2020, hakemusten tulee olla perillä klo 15.00 mennessä. Pyydämme huomioimaan, että myöhässä tulevia hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

 

***

Rovaniemen kaupungin sivistyksen toimialalla, vapaa-ajan palveluissa on haettavana Lapin maakuntamuseon KUVA-ARKISTONHOITAJAN toimi.

Kuva-arkistonhoitaja vastaa ensisijaisesti museon kuva-aineiston hoidosta, säilytyksestä, luetteloinnista tietokantaan ja arkiston asiakaspalvelutöistä. Kuva-arkistonhoitaja osallistuu myös muihin museon toimiin, kuten museon julkaisu- ja näyttelytoimintaan.

Kuva-arkistonhoitajan kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteen tutkinto. Hyvät It-taidot, monipuolinen kielitaito, museologian opinnot, valokuva-arkistoihin tai muihin arkisto- ja kokoelmatöihin liittyvä työkokemus ovat avuksi työtehtävistä suoriutumisessa. Arvostamme alueen historian tuntemista, yhteistyötaitoja ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn.

Työ alkaa 1.2.2020 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Koeaika kuusi (6) kuukautta. Toimeen valittavan tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Toimea haetaan jättämällä hakemus Rovaniemen kaupungin sähköiseen työnhakupalveluun osoitteessa www.rovaniemi.fi/rekry. Jos sinulla ei ole mahdollista tehdä sähköistä hakemusta, voit toimittaa hakemuksen osoitteella: Rovaniemen kaupunki, Kirjaamo, Koskikatu 27, 3.krs, 96100 Rovaniemi. Kirjekuoreen ja hakemukseen on merkittävä haettavan tehtävän nimike.

Hakuaika päättyy 6.1.2020. Hakemusten tulee olla perillä klo 15:00 mennessä. Pyydämme huomioimaan, että myöhässä tulevia hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

 

 

 
****

Lapin maakuntamuseo sijaitsee Arktikum -talossa osoitteessa Pohjoisranta 4, 96200 Rovaniemi. 

Arktikumissa on esillä Lapin maakuntamuseon Pohjoiset keinot -perusnäyttely, jota täydentää Petsamon historiasta kertova erillinen näyttelyosio. Lisäksi museo tuottaa erikoisnäyttelyitä vuosittain. Arktikumissa on myös esillä Lapin yliopiston Arktisen keskuksen perusnäyttely Muuttuva Arktis. 

Museon henkilökunta vastaa mielellään Lapin historiaan, rakennusperintöön, kulttuuriin, arkeologisiin ja luonnontieteellisiin kysymyksiin. Museon perustehtävänä on Lapin kulttuurihistoriallisen ja luonnontieteellisen aineiston keruu, tallentaminen ja tutkimus. Museon esine-, valokuva- ja luonnontieteelliset kokoelmat ovat tutkijoiden käytössä. Lisäksi museolta löytyy monipuolisesti arkistoaineistoja tutkijoiden käyttöön. Museon omia tutkimustuloksia esitellään mm. erikoisnäyttelyissä, museon julkaisuissa ja Raito -lehdessä. 

Museo Facebookissa
badge.png
Yhteystiedot

Lapin maakuntamuseo
Pohjoisranta 4
96200 Rovaniemi

Arktikum-talon info
puh. 016 322 3260

Lapin maakuntamuseo
puh. 016 322 8589