• Palvelut
 • Hakemisto
 • A
 • B
 • E
 • F
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • V
 • Y
 • Ä
Kulttuuripalvelut

TANSSI ROVANIEMELLÄ

Rovaniemestä on kehittynyt viimeisten vuosikymmenten aikana tanssikaupunki. Kaupungissa on tuhansia tanssin harrastajia ja mahdollisuudet kehittymiseen ovat hyvät. Lajeja ja tasoryhmiä löytyy harrastajan tarpeisiin ja myös korkealle voi tähdätä. Nykyään on mahdollista hakeutua 2. asteen kansantanssijakoulutukseen (Rovaniemen koulutuskuntayhtymä/Lapin Urheiluopisto) omalla paikkakunnalla tai ammattikorkeakouluihin ja korkeakouluihin muualla maassa. Mm. Lapin balettiopistosta, Rimpparemmistä ja Siepakoista on jatkanut ammattiopintoihin jo useita kymmeniä nuoria. Tanssiharrastukseen liittyy olennaisesti esiintyminen. Oppilaitoksilla on vuosittain järjestettäviä esiintymistilaisuuksia, jolloin päästään näyttämöolosuhteisiin esiintymään. Tahosta riippuen harrastukseen voi liittyä erilaisia kilpailuja ja esim. kansantanssissa kansainvälisen verkostoitumisen tuloksena vierailuja eri maihin.  

TANSSIRYHMIÄ JA -YHDISTYKSIÄ:

Lapin tanssiopisto
Lapin tanssiopisto on monipuolisen tanssin taideoppilaitos, joka antaa tanssin opetusta lastentanssissa, baletissa, nykytanssissa, flamencossa ja stepissä sekä taiteen perusopetusta tanssissa. Yksittäisiä esiintymisiä tarjotaan yrityksille ja yhteisöille. Esiintyjiä eri ikäisistä ja eri tyylilajeista löytyy kaikenkokoisiin juhlatilanteisiin.  Rehtori Satu Posio

Toimisto Lähteentie 12 A 4, 96400 Rovaniemi, Finland
Tanssisalit Lähteentie 20, 96400 Rovaniemi, Finland
Tel +358 40 5311 145 (toimisto)
E-mail: satu.posio@lapintanssiopisto.com
Web: www.lapintanssiopisto.com
Facebook www.facebook.com/pages/Lapin-Tanssiopisto/1551150081819811

Lapin läänin kansantanssiyhtye Rimpparemmi ry.
Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri Rimpparemmi on ainutlaatuinen sekoitus suomalaista kansantanssia ja nykytanssia. Rimpparemmi tekee vuosittain 2-4 kokoillan teosta, joista vähintään yksi on suunnattu lapsille ja nuorille. Teatterin taiteellinen johtaja on Matti Paloniemi. Kotipaikkakuntansa Rovaniemen lisäksi Rimpparemmi esiintyy ympäri Suomea ja erityisesti Lapissa.

Tanssiteatterin lisäksi Rimpparemmin toimintaa kuuluu tanssikoulu, jossa järjestetään opetusta eri ikäisille ryhmille.

Rimpparemmin tanssisali ja toimitilat palvelevat osoitteessa:
Lapinkävijäntie 3, 96100 Rovaniemi.
p. 040-828 4258
sähköposti: rimpparemmi@rimpparemmi.com
kotisivut: www.rimpparemmi.fi/

Napapiirin seuratanssijat Nastat
On Saarenkylän nuoriseuran ry:n jaosto. Tavoite on kehittää ja ylläpitää tanssitaitoa, lisätä lavatanssiharrastusta, kohottaa kuntoa ja virkistää mieltä. Tanssiharjoituksia järjestetään kaksi kertaa viikossa sekä viikolopputapahtumia, tanssikursseja ja tanssileirejä myös ulkopuolisten ammattiopettajien johdolla.

Puheenjohtaja Pekka Kulju, 040 - 8618188, pekka.kulju@fimnet.fi
Kotisivut: http://www.nastat.net

Revontulitanssijat
Tanssiurheiluseura Revontulitanssijat on perustettu vuonna 1989. Seurassa tarjolla olevia lajeja ovat lasten ja aikuisten kilpatanssin lisäksi seuratanssi Lavarytmit, tosi suosittu ja lattarirytmeistä ammentava Bailatino. Nuorille tanssin ystäville on tarjolla rennon letkeä Ddance Mmix-kurssi, jossa joraillaan eri tanssityylien tahdissa. Alle kouluikäisille on puolestaan tarjolla Musameno.

Tanssitarjonta ja kuvaukset tarkemmin sekä kurssi-ilmottautumiset www.revontulitanssijat.com.
Lisätietoja myös: puheenjohtaja Päivi Mylläri, puheenjohtaja@revontulitanssijat.com ja puhelin 040 7465 442

Starline Cheer and Dance school
Lasten ja nuorten tansseihin erikoistunut tanssikoulu. Keväästä 2017 lähtien lukujärjestyksestä löytyy tanssia 1-vuotiaasta ylöspäin. Lasten tanssin lisäksi on tarjolla myös tankotanssitunteja lapsille ja aikuisille.
Vapaudentie 2-4, 96100 Rovaniemi
Yhteyshenkilö Hillamaria Mäkinen
gsm. 045-8834013
sähköposti: hilla(at)starlinedance.com
kotisivut: www.starlinedance.com

 Siepakat -  kansantanssi- ja musiikkiryhmä
Siepakoissa opastetaan lapset ja nuoret kokemaan suomalaista kansanperinnettä tanssin ja musiikin avulla.
Perinteiset suomalaiset kansantanssit, uudet koreografiat ja lappilaiset tanssit kuuluvat Siepakoiden ohjelmistoon.
Napapiirintie 10, 96900 Saarenkylä
puh. 040-963 0942(toimisto)
gsm. 040-719 9348(varaukset)
fax. 016-356 1794
Tommi Semeri, Vastaava tanssinopettaja
sähköposti: siepakat@pp.inet.fi
kotisivut: http://www.siepakat.net

Sesam - Itämaisen tanssin seura ry
Vuonna 1995 perustettu Sesam itämaisen tanssin seura on Suomen pohjoisin itämaisen tanssin yhdistys järjestää itämaisen tanssin opetusta ja jäsentapahtumia Rovaniemellä. Ryhmiä on vasta-alkajista edistyneisiin sekä esiintyvä tanssiryhmämme Sesam.  Tanssitunnit alkavat syyskuun alussa, ja elokuun loppupuolella on jokavuotinen Sesam aukenee –avoimien ovien tapahtuma.
Uimahalli Vesihiisi, musiikkiliikuntasali (2. krs), Nuortenkatu 11, 96100 Rovaniemi.
Puhelin: 041 712 3561
Sähköposti: sesamry@luukku.com
Kotisivut: www.sesamry.com 

Tanssiteatteri Studio Solu ry
Tanssiteatteri Studio Solu ry. on heinäkuussa 2010 rekisteröity  yhdistys, jonka pääasiallisena tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää  tanssiteatteritoimintaa Lapissa. Studio Solun aktiivijäseneksi voi  liittyä kuka tahansa henkilö, jonka hallitus kelpuuttaa. Aikaisempi tanssikokemus on suotavaa mutta myös muita erityistaitoja arvostetaan.

Alaikäraja  on 16 vuotta, yläikärajaa ei ole.

 

Studio Solu tarjoaa myös tanssinopetusta, mm. aikuisbalettia, Dancemix-tunteja, afroa ja fuusiojazz-kursseja.

Lisänä kaikille sopivat Tanssi-Liiketerapiatunnit ja  REH-menetelmäopetukset.

Kotisivut: www.studiosolu.com

Treenitilat: Pohjolankatu 10.

 

Yhteystiedot:

Outi Kallas, p. 044-5891902

outi.kallas@pp1.inet.fi

studio.solu@luukku.com

p. 0401732924

 

Tanssikoulu Starline

Starline Cheer and Dance school on lasten ja nuorten tansseihin erikoistunut tanssikoulu. Keväällä 2017 lähtien meiltä löytyy lukujärjestyksestä tanssia 1-vuotiaasta ylöspäin. Lasten tanssin lisäksi meillä on myös tarjolla tankotanssitunteja lapsille ja aikusiille. Tanssistudiomme sijaitsee Vapaudentiellä, LadyLinen yhteydessä. Lisätietoja löytää www.starlinedance.com

 

Yhteystiedot:

Hillamaria Mäkinen 0458834013

hilla@starlinedance.com

 

Pohjoinen tanssin aluekeskus

Pohjoinen tanssin aluekeskus koostuu neljästä pohjoisen tanssin vahvasta ammattitoimijasta: JoJo - Oulun tanssin keskus (Oulu), kansantanssiteatteri Rimpparemmi (Rovaniemi), nykytanssin tuottaja Routa (Kajaani) sekä Pyhäsalmen Tanssi ry. (Pyhäjärvi).

Aluekeskusrahoituksella lisätään taide- ja kulttuuripalveluita asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta. Aluekeskustoiminnalla kehitetään ja kasvatetaan tanssitaiten tarjontaa myös kaupunkikeskusten ulkopuolella. Näin parannetaan tanssitaiteilijoiden mahdollisuuksia työllistyä ammatissaan ja lisätään monipuolista yhteistyötä tanssin alalla. Pohjoisen tanssin aluekeskuksen Opetusministeriön aluekeskusrahoitusta hallnnoi JoJo - Oulun tanssin keskus.

Pohoisessa aluekeskustoiminnalla pyritään tanssin rakenteiden vahvistamiseen, ammattilaisten työtilaisuuksien lisäämiseen sekä tanssitaiteen ja -kulttuurin syventämiseen ja kehittämiseen Oulun ja Lapin lääneissä. Ensisijaiset tavoitteet ovat alekeskuksen toimijoiden yhteistyön kehittäminen, katsojalukujen kasvattaminen ja monipuolinen yleisötyö.

Lisätietoja: http://www.pohjoinentanssinaluekeskus.fi

 

Transcendent ry

Transcendent ry on vuonna 2016 perustettu erityisesti pohjoista katukulttuuria tukeva yhdistys, jonka tarkoituksena on nostaa esille ja edistää katukulttuurin eri alueilla tapahtuvaa toimintaa, kuten esimerkiksi tapahtumia sekä tarjota tukea alan ammattilaisille.

Yhdistys järjestää itse katukulttuuritapahtumia, esiintymisiä ja workshoppeja tarjoten korkealaatuista opetusta muun muassa katutanssilajien ja graffitimaalauksen saralla. Lisäksi yhdistys järjestää kaikille avoimia ilmaisvuoroja nuorisokeskus Monden salissa perjantaisin klo 19-21, ja sunnuntaisin klo 12-14.

Yhdistyksen kantavia arvoja ovat yhteisöllisyys, yhdessä oppiminen sekä toimijuuden lisääminen, syrjinnänvastainen ja luova rohkea toiminta. Ilmoittaudu mukaan lapsista aikuisille soveltuville katutanssin viikkotunneille tai liity jäseneksi mukaan toimintaan - Each one teach one!

Yhteystiedot ja lisätietoja: www.transcendentry.fi transcendent.ry@gmail.com